Home Geen categorie Zeecontainer anders gebruiken

Zeecontainer anders gebruiken

Door bouwsuper

Zeecontainer voor bewoning

Een zeecontainer hoeft niet per definitie gebruikt te worden waarvoor hij gemaakt is. Door zijn stevigheid en afmetingen kan een zeecontainer heel goed als woon- of kantoorunit dienst doen. Het tijdelijk wonen in een zeecontainer is ontstaan in rampgebieden waar de slachtoffers langer als een paar maanden zonder woning zouden komen te zitten en tenten niet voldeden. In een zogenaamde containerwoning kunnen namelijk makkelijk enkele vertrekken en een natte cel gerealiseerd worden.

Containerwoningen in Amsterdam
In 2004 is er door de Gemeente Amsterdam een project gestart voor de realisering van woningen voor mensen die geen hoge eisen stelden. Het ging onder andere om enkele honderden woningen op een oud cruiseschip en meer dan duizend containerwoningen. Wonen in zeecontainers is inmiddels een trend geworden en door de creativiteit van architecten én de bewoners zijn sommige zeecontainerstulpjes tot ware architecturale hoogstandjes verworden.

Niet altijd kleine doos
Als we aan een containerunit als woning denken komt al gauw het idee van een krappe doosvormige verblijfplaats in ons op. Zo niet met de High Cuub, de zeecontainer afmetingen van deze reus bedragen maar liefs 12×2,5×2,5 meter. Indien deze container omgebouwd is tot woning bedraagt het effectief bruikbare woonoppervlakte maar liefst 30m2. Voor een klein huishouden is dit echter ruim voldoende.

Related Posts