Home Isoleer je dak

Isoleer je dak

Door bouwsuper

Ongeveer de helft van de stookkosten in je woning gaat op aan de verwarming. Daarom heeft het isoleren van je dak een groot effect op de hoogte van je energierekening. Meer weten over de mogelijkheden en tips op het gebied van dakisolatie? Lees dan snel verder.

Welk materiaal om je dak te isoleren?

De laatste jaren zijn er veel materialen op de markt gebracht om je dak mee te isoleren. De meest gebruikte materialen zijn:

  • EPS: Staat bekend om zijn brandveiligheid en is geschikt voor schuine en platte daken.
  • PUR: Staat bekend om zijn duurzaamheid en is geschikt voor zoldervloeren, kieren en spleten
  • PIR: Heeft een hoge isolatiewaarde en werkt tevens goed tegen vochtproblemen. Is geschikt voor een schuin en plat dak
  • Glaswol: Staat bekend om zijn hoge isolerende en geluiddempende waarde, is geschikt voor schuine daken, platte daken en de zoldervloer.

Wat kost dakisolatie?

De prijzen van isolatie voor je dak liggen gemiddeld rond de € 30 per m2. Hoeveel je precies betaalt is afhankelijk van je type woning en welk isolatiemateriaal je toepast. Een investering in isolatie verdient zichzelf vaak terug omdat je gaat besparen op de stookkosten. Voor dakisolatie is dit gemiddeld wel € 500 per jaar.

Een plat dak isoleren

30% van de warmte in huis ontsnapt via je dak. Heb je een woonruimte onder een plat dak, dan is het de moeite waard om deze te isoleren. Bij een plat dak kies je voor isolatie onder de dakbedekking of isolatie op de dakbedekking. De gemiddelde kosten voor het isoleren van een plat dak liggen tussen de € 50 – € 70 per m2.

Subsidie

In 2013 heeft de overheid een energiebesparingsfonds opgezet met daarin 300 miljoen euro. Dit geld is verdeeld per gemeente. Ben je van plan om je dak te isoleren? Neem dan contact op met je gemeente om te vragen of je in aanmerking komt voor subsidie.

Bespaartip:

Als je de zolder niet gebruikt, is het mogelijk om de zoldervloer te isoleren in plaats van je dak. Dit kan wel € 500 tot € 1000 schelen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.