Home materiaal Hergebruik van bouwmateriaal

Hergebruik van bouwmateriaal

Door bouwsuper

 

reduce-reuse-recycle
Specifiek bouwmateriaal

Bij het samenwerken met andere bouwbedrijven spreekt men weleens onderling af wat er bewaard wordt van sloopafval. Waar de één niets meer aan heeft, kan de ander nog uitstekend gebruiken bij een aankomend bouwproject. Ook bestaan er speciale bedrijven die oud bouwmateriaal kunnen recyclen tot duurzaam gebruiksmateriaal.

Op het internet zijn zelfs speciale databanken te vinden waarop alles qua vraag en aanbod wordt bijgehouden. Heeft de opdrachtgever zulke specifieke wensen, dat het materiaal onvindbaar lijkt te zijn, zoek gerust nog even verder! Waar sommige bedrijven ooit klein zijn begonnen, kunnen deze intussen zijn uitgegroeid tot leverancier van een uitgebreide voorraad!
Electric_wire_reel_reused_in_a_furniture_ecodesign

Kringloop en curiosa

Wat u niet kunt vinden bij bedrijven binnen de Bouwsector, is wellicht vindbaar bij de grotere Kringloopbedrijven. Tussen de curiosa vindt u misschien net dat ene prachtige bad met authentieke pootjes. Bijpassende tegels voor op de wanden en natuurstenen tegels voor op de vloer maken dat de badkamer als nieuw is maar tegelijkertijd een nostalgisch karakter krijgt.

Door heel Nederland vindt u grotere Kringloopbedrijven en sommige werken ook weer onderling met elkaar. Dankzij dit brede netwerk komt u gemakkelijk aan de spullen die benodigd zijn voor het project waar u binnenkort aan gaat beginnen. Had u er voorheen geen goede kijk op, omdat uw kijk op recycling nog niet helder is? Laat u informeren en inspireren door de vele ondernemers op dit gebied!

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.