Home Klustips Duurzaam een huis (ver)bouwen? Hier een aantal tips!

Duurzaam een huis (ver)bouwen? Hier een aantal tips!

Door bouwsuper
Duurzaam een huis (ver)bouwen Hier een aantal tips!

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het is belangrijker dan ooit om onze ecologische voetafdruk te verminderen en dit kun je ook doen door duurzaam te bouwen bijvoorbeeld. Op deze manier lever je een bijdrage aan een beter klimaat en in dit artikel lees je daarom een aantal handige tips voor het realiseren van een duurzaam huis.

#1. Ontwerp

Het begint allemaal natuurlijk met een goed ontwerp. Zorg ervoor dat je over een aantal belangrijke dingen nadenkt, zoals de passieve zonne-energie, isolatie en duurzame materialen die je gaat gebruiken voor de bouw. Denk hierbij aan materialen, zoals bamboe, gerecycled hout of beton met een lage milieu impact. Door rekening te houden met deze aspecten zorg je ervoor dat de basis van de bouw al duurzaam begint.

#2. Luxe en duurzaam

De perfecte combinatie is toch wel luxe en duurzaamheid in één, toch? Iedereen wil genieten van een prachtig huis met alles wat je nodig hebt. Dan is de vraag… ken jij Unbrick al? De Unbrick one zit vol met innovaties die het leven makkelijker maken. Denk aan speelplekken voor kinderen, slimme domotica, nachtkastjes op rails en schakelaars waarmee je de woning in één keer uit kunt zetten. Deze woningen zijn speciaal gemaakt om de wereld beter achter te laten en dat maakt het zo mooi! Daarnaast zijn het luxe huizen die voorzien zijn van elk gemak.

#3. Energie-efficiënte apparaten

Investeer in energie-efficiënte apparaten in huis. Kijk hierbij naar het ENERGY STAR-label. Dit geeft aan dat de apparaten voldoen aan strenge normen. Denk hierbij aan apparaten in het hele huis, dus ook de apparaten in de keuken! Vergeet niet de verlichting, want dit is ook een belangrijk aspect. Kies voor LED-lampen, zodat dit minder energie verbruikt dan de traditionelere variant.

#4. Waterbesparing

Waterbesparing

Je kunt veel water besparen in huis door gebruik te maken van een waterbesparend toilet, douchekop en kraan bijvoorbeeld. Hiermee zorg je ervoor dat je niet te veel water hoeft te verspillen. Daarnaast kun je ook overwegen om een regenwateropvangsysteem te gebruiken voor in de tuin. Op die manier vang je het water op en kun je de tuin weer besproeien zonder gebruik te maken van water uit de kraan.

#5. Groen

Groen

Een duurzame woning, betekent ook veel groen in en rond het huis. Kies daarom voor veel planten in de tuin, eventueel een groendak als dat mogelijk is en in de voortuin een geveltuin. Een geveltuin zorgt namelijk voor een gezellige, groene straat, maar ook nemen deze planten CO2 op en hierdoor wordt de lucht schoner.

Genoeg mogelijkheden dus om duurzaam te bouwen! Wil jij meer weten over een houtbouw woning en hoe dat precies werkt? Neem een kijkje op de site en laat je onderdompelen in deze wereld.

Related Posts