Home Klustips Comfortabele en praktische vergaderruimte inrichten

Comfortabele en praktische vergaderruimte inrichten

Door bouwsuper
Comfortabele en praktische vergaderruimte inrichten

Een vergaderruimte op kantoor moet zowel comfortabel als praktisch zijn. Het is belangrijk dat werknemers en potentiële klanten zich op hun gemak voelen in de ruimte. Maar het is natuurlijk ook essentieel dat er goede werkoverleggen en presentaties plaats kunnen vinden. Je vindt de balans tussen comfort en functie met behulp van het onderstaande artikel. Handig als je zelf een vergaderruimte gaat inrichten!

Comfortabele kantoormeubelen

Vaak kunnen mensen zich beter concentreren als ze fijn kunnen zitten. Zeker bij lange vergaderingen kun je de focus beter vasthouden als je niet wordt afgeleid door een harde zitting of oncomfortabele houding. Comfortabele en ergonomische stoelen mogen daarom niet ontbreken! Voor optimaal comfort richt je de ruimte in met verstelbare stoelen. Eventueel met wieltjes, zodat je de opstelling nog gemakkelijker kunt aanpassen op de situatie. Zijn de stoelen niet in hoogte verstelbaar? Zorg er dan voor dat de hoogte van de tafel perfect past bij de hoogte van de stoelen.

Goede akoestiek

In de vergaderruimte vinden belangrijke gesprekken plaats. Goede akoestiek is daarom essentieel. Het zorgt ervoor dat iedereen elkaar goed kan horen, dat de boodschap op de juiste manier overkomt en dat je de focus langer kunt vasthouden. De wandbekleding, vloerkeuze, raambekleding en inrichting hebben allemaal invloed op de akoestiek in de ruimte. Als je zeker wil zijn van een goed resultaat, is het verstandig om met projectinrichting op maat te werken. Laat je professioneel adviseren over de mogelijkheden en geef de gehele inrichting van de vergaderruimte uit handen.

Daglicht en verlichting

Laat voldoende daglicht binnenkomen in een vergaderruimte. Dit doe je met grote ramen of een glazen wand en passende raamdecoratie. Voeg daarnaast de juiste verlichting toe. Vermijd flikkerende TL verlichting en te fel of te kil licht. Kies voor led lampen met een neutrale tot warm-witte lichtkleur. Dit voelt comfortabel aan de ogen en draagt bij aan een goede concentratie.

Luchtzuiverende planten

Luchtzuiverende planten

Kamerplanten zijn belangrijk voor een huiselijke en aangename sfeer. Luchtzuiverende planten dragen zelfs bij aan een goede focus. Voeg het dus gerust toe aan de vergaderkamer en kantoorruimtes! Kies wel sterke planten uit die gemakkelijk te onderhouden zijn en weinig water nodig hebben.

Slim beeldscherm

Waar eerder altijd een beamer aanwezig was in de vergaderruimte, wordt er tegenwoordig vaker gekozen voor een slim beeldscherm. Een slim beeldscherm maakt het gemakkelijker om vanaf diverse apparaten te streamen. Daarnaast is de beeldkwaliteit veel beter en kun je zelfs kleine details duidelijk op het grote scherm laten zien.

Related Posts