Home Ruimte Zorg zelf voor een warm winterterras

Zorg zelf voor een warm winterterras

Door bouwsuper

Het kan zo fijn zijn om in de zomer lekker buiten te zitten. Even een momentje voor jezelf, luisterend naar de fluitende vogeltjes. Samen met een glaasje wijn de dag bespreken, of gezellig met familie en vrienden barbecueën tot in de late uurtjes.

Maar de winter komt er alweer aan. Tijd om de deuren te sluiten en het vuur van de open haard te laten branden. Hoewel de winter ook zeker zijn charme heeft, missen veel mensen het gevoel van ‘buiten zijn’. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om van jou terras, een fijn warm winterterras te maken!

Droog voor een klein prijsje

Zo kun je bijvoorbeeld een kleine overkapping (laten) bouwen, of een toffe grote parasol plaatsen. Plaats een verwarmingselement en je zit nog lekker warm ook! Nu heb je vaak voor een volledige overkapping wel een flink budget nodig, maar een grote parasol is er ook voor een aangenamere prijs! Zo heeft bijvoorbeeld Parasol-shop.nl een enorm aanbod van parasols in alle soorten, maten en prijscategorieën! Op die manier kun je deze winter toch droog en warm doorbrengen, voor een klein prijsje. Om het helemaal af te maken kun je bijvoorbeeld op Massamarkt.nl meteen wat leuke tuinmeubels of verwarmingslampen aanschaffen die jouw winterterrasje helemaal af maken!

parasol

Zelf bouwen

Een overkapping bouwen is een behoorlijke klus maar voor de Handige Harrie zeker niet onmogelijk! Zolang je de juiste materialen en tools hebt kan iedere klus met wat hulp van een handige tutorial geklaard worden. Als je dan toch bezig bent kun je net zo goed creatief aan de slag gaan met steigerhout. Daar kun je namelijk voor een hele kleine prijs en een paar uurtjes werk enorm toffe tuinmeubelen van maken. Ideaal voor jouw nieuwe plekje onder de overkapping.

gezelligheid overkapping

Professionele tuinkamer

Heb je een ruimer budget? Dan kun je natuurlijk ook all-in gaan en voor een professionele ‘tuinkamer’ kiezen. Tussen de tientallen mogelijkheden vind je zeker wel iets wat bij jou wensen past. Misschien wil je een open overkapping met zicht op de tuin en omgeving. Of ga je voor een overkapping met glazen deuren zodat de warmte niet ontsnapt? Een professionele aanbouw is een ware verrijking van je woning en zal echt niet alleen in de winter gebruikt worden!

tuinkamer

Waar je ook voor kiest, een warm winterterras functioneert als een uitbreiding van je woning. Je hebt er zomaar een extra ruimte bij waar je gezellig samen kunt komen. Buiten in de winter, maar toch warm en droog!

Related Posts