Home Klustips Zorg voor je cv ketel

Zorg voor je cv ketel

Door bouwsuper

Onderhoud
Moderne verwarmingsinstallaties zijn zo goed dat ze het meestal gewoon doen. Zolang alle lampjes groen zijn gaat alles goed. Toch is het aan te raden er één keer per jaar even naar te laten kijken door een expert. Zelf kun je dit niet. Zo iemand maakt dan schoon wat er schoon gemaakt moet worden, kijkt of de cv ketel zo efficiënt mogelijk werkt en of de waterdruk goed is.

Zomercheck
Omdat niet perfect schone ketels niet optimaal functioneren kost dat meer aan gas of andere brandstof. Doe deze check in de zomer zodat je voor de winter helemaal gerust kunt zijn op een goed werkende verwarming. Check zelf even of de thermostaat goed werkt door de verwarming een paar uur aan te houden. Wordt de juiste temperatuur bereikt en behouden? Dan is het goed, anders moet je dit melden.

Nieuwe ketel
Een installatie moet vervangen worden als zij 12 jaar oud is omdat dan minder rendement bereikt wordt en er vaker kans op storingen zijn. Er is een voortdurende ontwikkeling gaande waardoor nieuwe installaties steeds effectiever worden met een rendement van meer dan 100 procent. Deze apparaten zijn een mooi stukje technologie die ervoor zorgen dat alle brandstoffen en zelfs afvalgassen gebruikt worden om warmte op te wekken, vandaar. Zorg er dus goed voor!

Related Posts