Home Wonen Zorg dat alles in- en rondom je huis verzekerd is tijdens het bouwen

Zorg dat alles in- en rondom je huis verzekerd is tijdens het bouwen

Door bouwsuper
Verzekeringen verbouwen

Het bouwen van je eigen huis is natuurlijk een heel mijlpaal in je leven. Tijdens het bouwen heb je altijd losse bouwmaterialen liggen en ook elektrische gereedschappen. Het beste kun je deze aan het einde van de dag in een container of gereedschapskist plaatsen. Zo voorkom je ongelukken. Nadat je je huis hebt gebouwd is het natuurlijk verstandig om deze te verzekeren. Verzeker alles in en rondom je huis. Je kunt hiervoor dus een inboedelverzekering afsluiten.

Welke verzekeringen nodig?

Tijdens het bouwen van je huis heb je dus enkele verzekeringen nodig.

Een ABR-verzekering is een soort van all-risk verzekering die de schade dekt dat van invloed kan zijn tijdens het bouwen. Je hebt namelijk tijdens het bouwen veel materiaal liggen en ook veel apparaten. De verzekering dekt in eerste geval de schade aan de werf, de werken en de materialen. Wordt er schade toegebracht aan anderen tijdens het werken, bijvoorbeeld de schutting van de buren, dan kun je dit in de verzekering opnemen.

Een rechtsbijstandverzekering is er voor je belangen wanneer er een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt waarmee je niet tevreden bent. Bijvoorbeeld wanneer je in conflict komt met de aannemer.

Wanneer de woning afgebouwd is kan je een algemene brandverzekering afsluiten. Deze verzekering is echter niet verplicht, maar het doet je natuurlijk goed als je woning hiertegen verzekerd is.

Het kan gebeuren dat er tijdens bouwwerkzaamheden schade ontstaat aan het werk in aanbouw. Ook kun je zelf per ongeluk schade toebrengen aan het eigendom van je buren. Het is dan handig dat je van tevoren een bouwverzekering laat afsluiten. Deze verzekering biedt dekking aan je woonhuis tijdens het bouwen of verbouwen.

Verzekeren van je nieuwe woning

Na de oplevering van je huis is het belangrijk dat je ook de bezittingen in het huis zelf verzekerd, hiervoor kun je een inboedelverzekering vergelijken en afsluiten. Een inboedelverzekering is een verzekering tegen schade die je aan je inboedel kan oplopen. Onder inboedel verstaat men al de verplaatsbare spullen in je huis; een bed, je bankstel, een bureau. Mocht je inboedel bijvoorbeeld waterschade of brandschade oplopen dan wordt dit verzekerd via de inboedelverzekering. Let er wel op dat de voorwaarden per inboedelverzekeraar kunnen verschillen. Daarom is het erg belangrijk om deze goed door te nemen. Je bezittingen kun je in een keer kwijtraken of ze kunnen verwoest raken. Bij veel mensen zit er dan ook een angstig gevoel. Gelukkig kun je je voor de schade aan je persoonlijke eigendommen verzekeren met een inboedelverzekering. Je huis is een kostbaar bezit en  dat wil je zelf ook verzekeren. Zo’n verzekering heet een woonverzekering en dekt het huis tegen schade.

 

Related Posts