Home Klustips Zo maak je je eigen stoelen

Zo maak je je eigen stoelen

Door bouwsuper
Zo maak je je eigen stoelen

Wil je een eethoek die echt uniek is? Dan maak je die zelf. Je begint bijvoorbeeld met een tafelblad en zet daar vier poten onder. Dit is relatief gemakkelijk te doen. Nu is het ook nog zaak om er leuke stoelen bij te maken. Hoe je dat aanpakt leer je op deze plek. Dat gaat van het maken van het ontwerp, tot het plaatsen van de laatste stoelpootdoppen. Heb je dit allemaal gedaan? Dan heb je een unieke set meubelen ontworpen die je nergens anders op de wereld zal terugvinden. Dat doe je als volgt.

De juiste voorbereidingen treffen

Het begint allemaal bij een goede voorbereiding. Dat betekent bijvoorbeeld dat je er eerst eens op uit moet om goed hout te vinden. Kijk vooral ook of je genoeg hout hebt. Het is immers natuurlijk wel belangrijk dat je genoeg stoelen kunt maken. Bovendien wil je graag dat dit in dezelfde stijl als de tafel kan. Daarnaast is het goed om ook na te kijken welke andere materialen je allemaal nodig hebt om alles in elkaar te zetten. Zo heb je de basis bij elkaar en kan je beginnen met het bouwen aan de stoelen.

Maak een goed plan

Het is slim om op zoek te gaan naar een basis als het gaat om het ontwerpen van stoelen. Kijk eens naar bestaande bouwtekeningen en maak daar eens wat aanpassingen in. Op die manier kan je relatief gemakkelijk zorgen voor een goed idee dat ook nog eens uniek is. Zonder dat je daarbij in valkuilen hoeft te trappen. Het werkt een stuk gemakkelijker wanneer je een goede basis hebt. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je hier ook een bepaalde mate van eigen inbreng in hebt. Juist ook omdat je juist een unieke set aan stoelen wilt hebben.

Maak een goed plan

Denk na over de aankleding

Het is ook belangrijk om na te denken over de aankleding van de stoelen. Het is in de eerste plaats belangrijk dat ze lekker comfortabel zitten. Zo kunnen jullie er als gezin veel plezier op hebben. Daarnaast is het ook wel heel belangrijk dat de stoelen goed in het interieur passen. Daarom kijk je dus ook naar een materiaal en een kleur die past bij wat je verder hebt uitgekozen in de kamer. Daarmee maak je het ook helemaal compleet. Het is wel heel interessant om te kijken wat er allemaal mogelijk is met de bekleding van stoelen.

Neem er de tijd voor

Nu je alles bij elkaar hebt, kan het bouwen beginnen. Neem hier wel ruim de tijd voor. Het lijkt misschien een gemakkelijke opgave, maar dat zou nog weleens flink kunnen tegenvallen. Je moet namelijk wel heel precies werken. Je wilt ook vier of zes gelijke stoelen hebben. Daarom is het dus ook zaak om de rust te bewaren en precies te werken. De tijd nemen is een slimme zet om er zeker van te zijn dat je ook echt de stoelen maakt zoals ze behoren te zijn. Dit zorgt ook voor meer plezier van gebruik.

Related Posts