Home RuimteZolder Zo maak je een aangename slaapkamer op zolder

Zo maak je een aangename slaapkamer op zolder

Door Joanne

Veel mensen maken niet optimaal gebruik van de zolderkamer. Ze benutten het alleen als opslag of kijken er helemaal niet naar om. En dat is heel erg zonde! De zolderruimte kun je namelijk goed inzetten als een volledige kamer. Van kantoor of speelkamer voor de kinderen tot een luxe extra slaapkamer. Natuurlijk moet je hiervoor wel een aantal stappen ondernemen. Denk aan het verbeteren van de isolatie, het creëren van daglicht en de juiste indeling. Met dit artikel vol tips willen we je alvast een beetje op weg helpen!

Creëer genoeg daglicht

Oogt jouw zolder klein, kil en ongezellig? Dan komt er waarschijnlijk te weinig daglicht naar binnen. Zodra je dit probleem oplost, zie je meteen de potentie van de ruimte. Met een groter raam of zelfs een dakkapel wil je er ongetwijfeld meteen een luxe master bedroom van maken. Laat de zolder nog groter en lichter ogen door veel gebruik te maken van wit.

Zorg voor goede isolatie

Goede dakisolatie is noodzakelijk als je van de zolder een aangename slaapkamer wilt maken. Anders is het in de zomer waarschijnlijk bloedheet en lijkt het in de winter juist onmogelijk om de warmte vast te houden. Voor een optimaal effect combineer je dakisolatie met spouwmuurisolatie en hoogwaardig isolatieglas. Isolatie is een investering die je binnen een aantal jaren weer terugverdient. Het bedrag op de energierekening zal namelijk flink omlaag gaan.

Leg een geluiddempende vloer

Bij een zolderkamer is het belangrijk om goed na te denken over de vloer. Vaak lijkt de ruimte extra gehorig, omdat het natuurlijk grenst aan iedere kamer op de verdieping eronder. Maak daarom altijd gebruik van een dempende ondervloer én een vloer met geluiddempende eigenschappen. PVC is hier ideaal voor!

Kies voor inbouwkasten

In eerste instantie lijkt het alsof er nauwelijks plek is voor grote kasten en opbergruimte. Toch kun je veel spullen kwijt op zolder, zolang je maar slim gebruik maakt van de ruimte. De beste oplossing? Inbouwkasten! Tover alle onhandige schuine wanden en kleine hoeken om tot kastruimte en creëer op deze manier meteen een moderne look.

Let goed op de indeling

Wat betreft de indeling kan een slaapkamer op zolder best een uitdaging zijn. Je moet niet alleen rekening houden met de oppervlakte, maar ook met de looproutes. Het is namelijk wel zo fijn als je niet om de paar meter je hoofd stoot. Denk dus goed na welke meubelstukken je wel of juist niet bij de schuine wand zet.

Related Posts