Home Industrie Zo kom je in het bezit van kwalitatieve industriële veren

Zo kom je in het bezit van kwalitatieve industriële veren

Door bouwsuper
Zo kom je in het bezit van kwalitatieve industriële veren

Industriële veren zijn in veel sectoren niet meer weg te denken en soms zelfs essentieel. Zo vervullen ze een belangrijke rol in de technische of medische sector en bijvoorbeeld in de bouw. Heb je een onderneming in een van deze sectoren en ben je op zoek naar kwalitatieve industriële veren? Dan ben je er vast al achter gekomen dat je een ruime keuze hebt op dit gebied. Hoe kom je er dan achter waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van dit product? In deze blog geven we je een aantal handvatten zodat jij je beter kunt oriënteren op de markt van industriële veren.

Standaard of op maat

Voordat je je zoektocht naar de juiste veer begint is het slim om te bepalen of er in jouw geval sprake moet zijn van een standaard veer of een veer die speciaal voor jouw apparaat of applicatie op maat is gemaakt. Denk hier niet te gemakkelijk over; het berekenen van het juiste veerpakket is soms een complexe zaak en het is verstandig deze berekening aan een professional over te laten. Zo zal er bijvoorbeeld ook in het geval van de schotelveer – die op het eerste gezicht eruitziet als de meest simpele veer – een specifieke berekening nodig zijn om voor jouw situatie de beste functionaliteit de behalen.

Standaard of op maat

Breng omstandigheden in kaart

Daarnaast is het kiezen van het juiste materiaal een belangrijk onderdeel van de totstandkoming van de veer. Zorg er daarom ook voor dat je de omstandigheden waarin de veer dient te functioneren goed in kaart hebt gebracht. Op die manier kan de leverancier van de industriële veren voor jou de juiste veer kiezen. Waar je dan aan moet denken? De verenproducent zal bijvoorbeeld graag willen weten aan welke temperatuur de veer zal worden blootgesteld en of er sprake is van mogelijke corrosie. Het is dan aan de verenproducent om een goed evenwicht te vinden tussen de temperatuur, corrosie en het juiste materiaal. Veren kunnen onder andere worden gemaakt van RVS of chroom of een combinatie hiervan.

Laat de veer testen

Omdat je bij het gebruik van veren te maken hebt met maatwerk is het slim om de veer te laten testen voordat je deze in gebruik neemt. Ook kun je door te testen erachter komen of de bovengenoemde omstandigheden van de toepassing geschikt zijn voor het type veer dat gebruikt zal gaan worden. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van alcomex. Dit is een producent van een breed scala aan veren en vindt het belangrijk om de veren te blijven testen zodat er optimale kwaliteit geleverd kan worden. 

Related Posts