Home Wonen Zo kies je de juiste deur

Zo kies je de juiste deur

Door bouwsuper
Zo kies je de juiste deur

Binnen de wereld van deuren is er ontzettend veel keus. Naast de deur zelf zijn er ook nog zaken, zoals deurbeslag, draairichting en het type deur waar je over na moet denken. Het kan daarom best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Gelukkig geven wij je een aantal tips waar je op moet letten bij het kiezen van een deur! 

Tip 1: maak een keuze tussen het type deur

Een deur heeft eigenlijk twee hoofdfuncties: het afsluiten van een ruimte en het is belangrijk voor de isolatie van het huis. Verder kan een deur ook veel invloed hebben op de algehele sfeer in je huis. Het is daarom belangrijk om je goed af te vragen wat voor type deur je wilt. Allereerst is het goed om in je achterhoofd te houden of je op zoek bent naar een binnen- of buitendeur. Als je bijvoorbeeld een voordeur nodig hebt, is het van belang dat deze deur gemaakt is van vuren- of hardhout zodat het de weersinvloeden van buitenaf aankan. 

Andere type deuren waar je uit kan kiezen zijn afgewerkte houten binnendeuren, schilderdeuren, glazen deuren, combinatie deuren of de meest voorkomende: een boarddeur. Die laatste is te verkrijgen in allerlei stijlen en is dankzij het gewicht een budgetvriendelijke optie. Verder kun je bij schilderdeuren zelf bepalen welke kleur je deur wordt of kun je er een leuk patroon op (laten) schilderen. 

Tip 2: houd rekening met de draairichting 

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het uitkiezen van een deur, maar dat maakt het niet minder belangrijk! In sommige ruimtes is namelijk niet iedere draairichting mogelijk of zelfs wenselijk. Daarom is het goed om dit van tevoren alvast te bedenken. Loop simpelweg een paar keer de ruimte in en kijk wat het beste past. Als beide kanten niet mogelijk zijn, kun je dit oplossen door een schuifdeur te nemen. Dit is ook nog eens super trendy!

Tip 3: kies de stijl die bij je past

kies de stijl die bij je past

Als je bezig bent met een verbouwing of een (her)inrichting, heb je ongetwijfeld een bepaalde stijl of heb je hier ideeën over. Het is een goed idee om ook je deuren hierin op te nemen. Deuren kunnen namelijk een grote impact hebben op de sfeer. Zo geeft een glazen deur een ruimtelijk gevoel en zorgt het voor meer licht. Als je voor een variant gaat met zwart stalen details, past dit perfect bij een industrieel interieur. Houd je meer van landelijk? Ga dan voor een robuuste houten deur, zodat je een beetje buiten naar binnen haalt. Als je meer van een klassieke stijl bent, zou je ook eens kunnen kijken voor een combinatie deur met glas in lood details. Er zijn nog zoveel meer opties, dus laat je vooral inspireren!

Tip 4: maak de deur af met de juiste details

Iets simpels als een deurklink kan al ontzettend veel doen met het uiterlijk van een deur. Het is daarom een goed idee om ook eens een blik te werpen op zaken zoals deurbeslag. Je kunt met een simpele wijziging een hele nieuw look aan je deur geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwarte deurklinken bij een witte deur? Verder zou je er ook nog voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een subtiel patroon in je deur zelf op te nemen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een horizontale lijn in je deur te laten zetten. Dit ziet er super chique uit!

Hopelijk heb je nu genoeg informatie om een goede keuze te maken bij het uitkiezen van een deur! 

Related Posts