Home RuimteSlaapkamer Zo creëer je een opgeruimde kledingkast

Zo creëer je een opgeruimde kledingkast

Door bouwsuper
Zo creëer je een opgeruimde kledingkast

Een uitpuilende kledingkast. Laadjes die bijna niet meer open kunnen. Kleding dat veel te dicht op elkaar gepakt zit. Wat zou  jij de oorzaak geven? Teveel kleding of een te kleine kast? Hoe het ook zij: chaos in je kledingkast kan behoorlijk frustrerend zijn. Zeker wanneer je haast hebt in de vroege morgen. Maar hoe zorg je nu voor een overzichtelijke en opgeruimde kledingkast?

1. Deel uit

Durf je met een kritische blik de inhoud van jouw kledingkast te beoordelen? Want wees eens eerlijk: draag je écht alles wat in jouw kast hangt? Ga de uitdaging aan en geef weg wat je al tijden niet meer draagt. Wat heb je minstens een jaar niet meer aangeraakt? Welke broek of shirt vond je toch niet zo fijn zitten? Opgeruimd staat netjes!

2. Geef kleding de ruimte

Als jouw kleding zou kunnen ademen, dan was het nu allang gestikt. Of niet soms? Soms kun je opruimen wat je wilt, maar als een kast niet een ideaal formaat of indeling heeft, dan is het creëren van een georganiseerde kast knap lastig. Misschien wordt het eens tijd voor een nieuwe kast? Zo kun je een schuifdeurkast van Kastengigant bijvoorbeeld helemaal zelf samenstellen. Je kunt zelf bepalen hoe jouw kast eruit komt te zien en hoeveel ruimte je nodig hebt, dit is ideaal!

Opgeruimde kledingkast

3. Soort bij soort

Overzicht geeft een heel opgeruimd effect. Zorg ervoor dat shirts bij shirts liggen, broeken bij broeken, jurkjes bij jurkjes. Zowel voor de kleding aan de kledinghangers als voor de kleding op de plank. Sorteer ook per seizoen. Is het nu zomer? Berg dan je winterkleding op in doorzichtige opbergdozen en breng deze bijvoorbeeld naar zolder. Zo kun je eenvoudig de doos met winterkleding terugvinden.

4. Van licht naar donker

Berg je kleding op van licht naar donker. Dus ook als je jouw kleding al op soort hebt gelegd. Dit helpt jou om het overzicht te houden. Niet alleen wanneer je ’s ochtends jouw kledingsetje bij elkaar raapt, maar ook wanneer je wilt gaan winkelen. Wat heb ik nog nodig? En welke kleding heb ik in overvloed?

5. In het zicht

Plaats de kleding die je het meest draagt op ooghoogte. En vice versa. Beddengoed en strandlakens kun je het beste op de bovenste plank leggen. Je bed verschoon je namelijk niet elke dag. T-shirts, broeken en onderbroeken draag je wel elke dag. Bekijk hier nog eens wat handige tips. Zo houd je het overzicht!

Related Posts