Home RuimteBuiten Zelf je zonneschermdoek vervangen

Zelf je zonneschermdoek vervangen

Door Judith

Als je zonwering bij je ramen hebt, kom je er na een aantal jaren achter dat het zonneschermdoek slechter begint te worden. Er komt schimmel in, het doek is niet langer schoon te maken en misschien komen er zelfs scheuren en beschadigingen in het doek. Dan denk je misschien: tijd voor een nieuwe zonwering. Maar wist je dat je veel gemakkelijker en goedkoper alleen het doek kunt vervangen? Vaak is de aluminium constructie nog prima, maar is het alleen het doek dat vervangen moet worden. En dat kun je gemakkelijk zelf!

Zonneschermdoek bestellen

Wil je je zonneschermdoek vervangen, dan heb je natuurlijk een nieuw doek nodig. Het is belangrijk dat dit doek van hetzelfde type is en precies dezelfde maten heeft als je oude doek. Je bestelt eigenlijk altijd een zonneschermdoek op maat, want standaard producten passen zelden naadloos op de oude constructie. Zoek wel even een goede handleiding of instructie hoe je de maten het beste kunt opnemen. Je kunt natuurlijk best kiezen voor een ander doek dan wat je nu hebt. Bijvoorbeeld als je tuin is vernieuwd, kan het zijn dat het oude doek er niet meer mooi bij past. Kies dus een nieuw doek dat ook qua kleur en patroon goed matcht met je huis en tuin.

Onderhoud van het systeem

Als je het zonneschermdoek gaat vervangen, is dat ook het ideale moment voor onderhoud aan het draagsysteem. Je kunt bijvoorbeeld alle scharnieren nalopen en kijken of ze nog soepel functioneren. Check of de scharnieren nog goed werken en behandel ze met olie zodat ze ook de komende jaren weer goed meekunnen. Ook kun je het systeem grondig schoonmaken zodat het weer zo goed als nieuw is wanneer je het doek gaat vervangen.

Het zonneschermdoek vervangen

Als het zonneschermdoek thuis wordt geleverd, kun je aan de slag om het te vervangen. Je bereikt een eenvoudige montage met de klusvideo’s die laten zien hoe het allemaal moet. Het is verstandig om die eerst te kijken, zodat je weet hoe je het beste kunt werken. Let vooral op het onderscheid tussen het vervangen van een doek voor een handbediend zonnescherm en een elektrisch zonnescherm!

Het vervangen van zonneschermdoek is een klus die je als je een beetje handig bent prima zelf kunt uitvoeren. De begeleidende handleiding en de filmpjes die erover te vinden zijn, maken duidelijk hoe het werkt. Door het doek te vervangen gaat je scherm weer jarenlang mee en ziet het er weer prachtig uit. Het grote voordeel is dat je veel minder geld kwijt bent, terwijl je toch weer een goed werkend zonnescherm hebt. Je kunt dit werk het beste in het voorjaar of het begin van de zomer doen, zodat je het zonnescherm al snel weer volop kunt gaan gebruiken.

 

Related Posts