Home Ruimte Zelf een inloopkast maken

Zelf een inloopkast maken

Door bouwsuper
Zelf een inloopkast maken

Heb je genoeg ruimte in huis en heb je een grote verzameling kleding, schoenen en accessoires, dan kun je jouw spullen opbergen in een inloopkast. Een inloopkast is geen gewone kast, maar betreft een kast waar je echt in kunt lopen. Zie het als een extra kamer waar je geen bed in hebt staan, maar alleen kleding, schoenen en accessoires in hebt liggen.

Vooral vrouwen zijn dolenthousiast over de inloopkast en zij hebben doorgaans ook meer dan genoeg kleding om in deze kast op te bergen. Wil jij een inloopkast maken voor je vriendin of vrouw, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Gebruik dan het stappenplan in dit artikel voor het maken van de perfecte inloopkast.

Stap 1: kies de juiste ruimte voor het maken van de inloopkast

De eerste stap van het zelf maken van een inloopkast, is het kiezen van de juiste ruimte voor deze kast. Heb je een logeerkamer waar niet zo veel mee gebeurt, heb je een studeerkamer waar eigenlijk nooit iemand in zit of heb je gewoon een extra kamer over in huis? Dan kun je hier een inloopkast van maken. Idealiter neem je een ruimte met rechte muren, maar als dit niet anders kan is een ruimte met schuine muren ook prima voor een inloopkast. Het maken van de inloopkast zal in dit geval iets lastiger worden, maar het is zeker niet onmogelijk.

Stap 2: deel de ruimte van de inloopkast logisch in

Een inloopkast bestaat uit diverse onderdelen. Een deel waar je kleding in op kunt hangen, een deel waar je opgevouwen kleding in kunt leggen, een aantal ladekasten voor ondergoed en dergelijke en planken om schoenen op te zetten. Kijk eens goed naar de ruimte waar je jouw inloopkast in wil maken en deel de ruimte logisch in. Bedenk hierbij dat je alle kleding van je vriendin of vrouw (en eventueel voor jezelf als je jouw kleding ook in de inloopkast op ‘mag’ bergen) in de ruimte opgeborgen moet worden. Een paar kledingstukken over het hoofd zien, kan al betekenen dat je niet voldoende ruimte hebt in de kast.

Stap 3: meet de ruimte op en maak een tekening van de kast

Heb je de indeling van de inloopkast bepaald, dan is het tijd om een tekening te maken van de kast. Je meet de hele ruimte van de inloopkast op en bedenkt precies hoe groot ieder onderdeel van de kast mag zijn. Werk gedetailleerd, want bij het maken van de inloopkast is er geen ruimte voor een rekenfout. Heb je net een centimeter tekort, dan kan de droom van je vriendin of vrouw over een eigen inloopkast zomaar in duigen vallen.

Stap 4: ga naar de bouwmarkt voor de juiste onderdelen

Heb je een tekening gemaakt van de kast, dan weet je precies welke materialen je nodig hebt om de kast te maken en hoeveel je per materiaalsoort nodig hebt. Maak een boodschappenlijstje, ga naar de bouwmarkt en koop alles wat je nodig hebt. Wij raden je aan om het lijstje een paar keer goed te controleren voor je echt naar de bouwmarkt gaat, zodat je niets vergeet. Moet je een keer terug om wat extra hout te halen of omdat je iets anders vergeten bent, dan is dit zonde van je tijd.

Stap 5: de inloopkast opbouwen per element

Stap 5 de inloopkast opbouwen per element

Als je alle materialen van de kast bij elkaar ziet staan, is het niet zo vreemd dat je een beetje in paniek raakt als je je bedenkt dat je deze materialen allemaal moet gaan verwerken in de inloopkast. Het bouwen van een inloopkast lijkt lastig, maar met een tekening is dit niet zo moeilijk als je denkt. Wij raden je aan om de kast per element op te bouwen, zodat je een duidelijk overzicht blijft houden van je klus.

De beste manier om dit te doen, is door alle materialen per element bij elkaar te leggen. De onderdelen van de hangconstructie leg je bij elkaar, de onderdelen van de liggende planken leg je bij elkaar en de onderdelen van de ladekast leg je bij elkaar. Ligt alles bij elkaar, dan is het opbouwen van de kast in verschillende elementen helemaal niet zo moeilijk meer. Begin gewoon bij het begin en voor je het weet is de inloopkast helemaal af.

Neem de tijd om de perfecte inloopkast te maken

Het zelf maken van een inloopkast is niet lastig, maar je moet er wel de tijd voor nemen. Zeker bij het maken van de tekening, is het belangrijk dat je hier voldoende tijd in steekt. Doe je dit, dan heb je de perfecte inloopkast voor je vriendin of vrouw al snel gemaakt.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.