Home Klustips Wonen boven winkels

Wonen boven winkels

Door bouwsuper

Wonen boven winkels kan zeer praktisch zijn. Het biedt de mogelijkheid om snel nog even iets te halen dat je bent vergeten. Wanneer het een heel winkelcentrum betreft, heb je alles heerlijk in de buurt. Maar wonen boven winkels heeft ook zo zijn nadelen, bijvoorbeeld bij een lekkage.

Als bewoner van een appartementencomplex val je meestal onder een Vereniging van Eigenaren. De winkels onder het complex vallen echter vaak onder een Winkeliersvereniging en hebben dus vrijwel niets met de VVE te maken.

Lekkage

Waar mensen wonen, gebeurt weleens iets. Zo kan het gebeuren dat er een lekkage is in je badkamer. Stel dat je woont boven een winkel met elektrische installaties of bijvoorbeeld een zonnestudio, dan kan dit je nog duur komen te staan. Hierbij kan de Vereniging van Eigenaren voor jou bemiddelen.

Goed is om ook te laten bekijken waar deze lekkage vandaan komt. Ligt de oorzaak in het appartementencomplex of is de oorzaak te vinden in de winkel eronder, bijvoorbeeld door een verstopte riolering? Dit zijn allemaal zaken die over het algemeen kunnen worden uitgezocht door de twee verenigingen, waar jij na het onderzoek pas weer bericht over zal ontvangen.

Kosten

Als eigenaar van het appartement is een goede opstalverzekering van groot belang. Daarnaast is een rechtsbijstandsverzekering praktisch. Wil je dergelijke conflicten niet hoger laten oplopen en ook langere tijd prettig blijven wonen, dan is het nakomen van onderling vastgelegde afspraken een vereiste.

Zolang je goed bent verzekerd, worden de kosten verhaald op de verzekering en niet op jou. Is de lekkage eenmaal verholpen dan is het goed er nog eens een bouwkundige zijn blik op te laten werpen. Hierdoor ben je voorlopig verzekerd van onaangename verrassingen en houd je het goede contact met de direct omwonenden in stand.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.