Home Industrie Werktuigbouwkunde biedt grootste kans op baan in de bouwsector

Werktuigbouwkunde biedt grootste kans op baan in de bouwsector

Door Judith
werktuigbouwkunde

Jaarlijks worden de kansen op een baan bij verschillende opleidingen onderzocht. Sommige opleidingen scoren slecht, andere scoren een stuk hoger. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met verschillende vakgebieden. Het zou tenslotte zinloos zijn om opleidingen richting de zorg te vergelijken met opleidingen richting de bouw. Wel is er binnen elk vakgebied een flink verschil ontdekt in kansen op een baan. Wil jij uiteindelijk een baan in de bouwsector? Dan maak je met de studie werktuigbouwkunde de grootste kans.

Waarom werktuigbouwkunde succesvol is

Als je kijkt naar het aantal vacatures werktuigbouwkunde, ontdek je dat er genoeg banen zijn in dit gebied. Hoe komt het, dat de werktuigbouwkunde zo’n uitzondering vormt? Zelfs tijdens de crisisjaren konden werktuigbouwkundigen relatief gemakkelijk aan een (nieuwe) baan komen. De reden ligt in de aard van de studie. Bij werktuigbouwkunde leer je niet alleen bestaande apparaten te onderhouden, maar ook om ze te vernieuwen en te verbeteren. De optimalisatie van machines en het bedenken van nieuwe methoden is bijzonder waardevol. Zeker in de bouwsector, waar het verbeteren van apparatuur een bedrijf een flinke voorsprong kan geven op de concurrentie!

Het nut van werktuigbouwkunde voor een bedrijf

Werktuigbouwkunde blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn in de bouwsector. Het in dienst nemen van een werktuigbouwkundige in niet zo goedkoop, maar levert vaak veel op. De andere technici kunnen best de apparaten aan de gang houden, maar de werktuigbouwkundige ziet de mogelijkheden tot verbetering en optimalisatie. De regels binnen de bouwsector veranderen ook vaak en snel – met name de veiligheidseisen. Het gevolg is dat een werktuigbouwkundige zichzelf al snel begint terug te verdienen. Door te zorgen voor optimale efficiëntie en veiligheid van apparaten en het bedenken van nieuwe methoden die voldoen aan de richtlijnen, kan een bedrijf veel geld besparen.

Banen kansen in de bouwsector

Het aantal vacatures in de bouwsector loopt weer op, nu bedrijven uit de crisis krabbelen. Er stromen nieuwe opdrachten binnen voor allerhande klussen. Nu het vertrouwen in de markt weer langzaam herstelt, worden veel klussen uitgevoerd die tijdens de crisis zijn uitgesteld. Het resultaat is dat er sowieso veel vacatures zijn. Kom je van een opleiding richting de bouw, dan is de kans op een baan dus best goed. Experts stellen de kansen voor werktuigbouwkundigen nog hoger: hun kansen zijn ‘zeer goed’. De enige andere opleiding waar de kansen net zo hoog zijn, is de informatica.

Werktuigbouwkunde is een populaire studie. Dat is niet voor niets: de perspectieven voor afgestudeerden zijn bijzonder goed. Nederlandse werktuigbouwkundigen zijn niet alleen erg gewild in de Nederlandse bouwsector, maar ook in het buitenland. Wil je dus in het buitenland gaan werken, dan is deze studie ook een goede keuze. In principe krijgt vrijwel elke afgestudeerde die dat wil al vlot een baan, hoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn. Ook het toekomstperspectief is goed: de komende jaren zal de werktuigbouwkundige net zo populair blijven.

Related Posts