Home Klustips Werken met online bouwtekeningen

Werken met online bouwtekeningen

Door Anne

Een klus aanpakken zonder plan is bij voorbaat al een slecht idee. Je hoeft natuurlijk niet alle stappen van voor tot eind uitgeschreven voor je te hebben, maar in ieder geval een A4 met de juiste afmetingen en materialen er op kunnen je bouwwerk een handje vooruit helpen. Online vind je een hoop bouwtekeningen, maar hoe zoek je deze op?

Je klus omschrijven

Begin met het definieren van je klus. Wat ga je precies maken, hoe heet het? Zijn er andere namen voor te vinden? Misschien wil je een kledingkast maken, maar wanneer je zoekt op internet vind je niet precies wat je wilt. Probeer je online zoekopdrachten dan ook zo specifiek te maken. Denk bijvoorbeeld aan ‘steigerhouten garderobekast’. Ook een zoekterm in het Engels kan vaak helpen bij het vinden van de juiste bouwtekeningen.

Beoordeel de bouwtekening

Neem de bouwtekening niet klakkeloos over. Beoordeel eerst de bouwtekening of de afmetingen kloppen, of het er precies zo uit komt te zien zoals jij voor ogen hebt en of je al het materiaal zou kunnen kopen in de bouwmarkt. Bereken ook goed de afmetingen als je bepaalde maten wilt aanpassen, bijvoorbeeld voor het hoger maken van de kast. Bedenk wel dat een hogere kast misschien meer stevigheid nodig hebt door middel van een legplank, of dat een bredere kast extra ondersteuning nodig heeft.

Neem je bouwtekening mee naar de bouwmarkt

Neem de bouwtekeningen mee en zorg voor een pen bij de hand. Op deze manier kan je makkelijk alles afkruizen en heb je overzichtelijk op orde of je van alles het juiste formaat hebt. Ook wanneer je in de bouwmarkt ineens op andere ideeën komt door andere materialen of aanbiedingen heb je de tekening bij de hand. Handig!

Aan de slag

Thuis van de bouwmarkt kun je aan de slag met je bouwtekeningen. Zorg dat je de bouwtekeningen netjes recht houdt (op zijn kop werken is ook zo lastig) en volg de stappen goed. Een bouwtekening is vaak niet zo simpel geschreven als een IKEA-beschrijving, dus een stap overslaan kan behoorlijk onhandig zijn. Controleer jezelf of laat je stappen controleren door iemand die even met je meekijkt.

Op zoek naar leuke bouwtekeningen? Bij Fred’s Bouwtekeningen vind je meer dan 10.000 verschillende beschrijvingen voor meubels die je zelf kunt maken. De bouwtekeningen zijn helemaal uitgetekend, hierdoor zijn foutjes maken bijna niet meer mogelijk. In de gids vind je alles, van decoratiemateriaal, tot banken, tot bedden.

Heb jij wel eens een meubel gemaakt via een online bouwtekening?

Related Posts