Home materiaal Welke raamdecoratie past bij jouw huis?

Welke raamdecoratie past bij jouw huis?

Door bouwsuper

De meeste mensen hebben gordijnen, jaloezieën of andere zonwering voor de ramen hangen. Niet alleen om het felle licht van de zon tegen te houden, maar zeker ook om ervoor te zorgen dat voorbijgangers niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Wil jij ook gordijnen, jaloezieën of andere zonwering voor je ramen hangen, maar heb je geen idee wat je moet kopen? Lees dan in dit artikel welke raamdecoratieproducten er allemaal zijn en welk product het beste bij welk soort huis past.

De verschillende soorten raamdecoratie

Er zijn vele verschillende raamdecoratieproducten. In onderstaande alinea’s lees je niet alleen welke raamdecoratieproducten er allemaal verkocht worden, maar ook hoe je deze producten het beste kunt combineren.

Gordijnen
Gordijnen hangen in twee delen voor het raam. Je kunt ze open doen, maar ook deels of volledig sluiten. Gordijnen worden verkocht in allerlei kleuren en van diverse materiaalsoorten. Zo zijn er dikkere gordijnen die jouw woning helemaal verduisteren, maar zijn er ook transparante gordijnen die wat meer licht doorlaten. Gordijnen staan mooi in een modern huis (zeker met modern design!), maar ook in klassieke of landelijke woningen.

Plisségordijnen
Plisségordijnen zijn stijlvolle en klassieke gordijnen die bestaan uit strak gevouwen, geplooide stof. Doe je het gordijn omhoog, dan wordt het gordijn strak opgevouwen. De gordijnen zijn niet zo bekend, maar hebben wel diverse voordelen. Zo zien de gordijnen er niet alleen stijlvol uit, maar hebben ze ook een hoge isolatiewaarde en houden de gordijnen het felle licht van de zon erg goed tegen.

Rolgordijnen
Een rolgordijn schuif je niet open, maar rolt zich op als je het gordijn opent. Een rolgordijn staat het mooist in een modern en strak interieur, simpelweg omdat het gordijn zelf ook modern en strak is.

Jaloezieën
Jaloezieën kun je niet alleen omhoog of omlaag doen, maar kun je ook openen en sluiten. Er zijn aluminium jaloezieën voor moderne en strakke woningen, maar je kunt ook houten jaloezieën aanschaffen voor een huis met een landelijke inrichting. Zeker als je veel hout in huis hebt staan, passen houten jaloezieën perfect bij jouw inrichting.

Shutters
Shutters zijn houten binnenluiken die uit smalle of brede lamellen worden opgebouwd. Omdat shutters van hout gemaakt zijn, passen de luiken perfect in een landelijke woning. Daarnaast passen de luiken erg goed in ruimtes met een houten vloer.

Paneelgordijnen
Paneelgordijnen bestaan niet uit twee grote stukken, maar zijn opgedeeld in kleinere panelen. Paneelgordijnen staan prachtig in een moderne woning en dan voornamelijk voor een groot raam of voor een grote tuindeur. Ook goed om te weten: je kunt paneelgordijnen ook aanschaffen om een kamer in twee ruimtes op te delen.

Vouwgordijnen
Veel mensen verwarren vouwgordijnen met rolgordijnen, maar dit zijn twee andere producten. Rolgordijnen rollen zich namelijk op, terwijl vouwgordijnen zich op elegante wijze opvouwen. Vouwgordijnen staan prachtig in een klassiek interieur, maar passen ook zeker in de landelijke inrichting. En heb je een modern interieur, dan staat een wit vouwgordijn ook zeker prachtig voor jouw raam.

De perfecte zonwering kopen voor jouw huis

Welke zonwering het beste bij jouw huis past, is afhankelijk van enkele factoren. Ten eerste is dit uiteraard afhankelijk van de eisen die je aan jouw zonwering stelt. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat jouw nieuwe zonwering je huis volledig kan verduisteren, dan koop je een verduisterend zonweringsproduct zoals verduisterende gordijnen, verduisterende rolgordijnen of jaloezieën. Wil je raamdecoratie aanschaffen om je privacy te beschermen, dan kun je ook transparante gordijnen, paneelgordijnen of vouwgordijnen aanschaffen.

Daarnaast kijk je naar de stijl van jouw huis bij het kopen van de juiste zonwering. Voor een modern huis koop je sneller rolgordijnen of aluminium jaloezieën, terwijl je voor een klassieke woning toch sneller in houten jaloezieën of vouwgordijnen investeert.

Zonwering binnen jouw budget

Tot slot bepaalt jouw budget ook wat voor raamdecoratieproduct je aanschaft voor jouw woning. Heb je niet zo’n groot budget voor je nieuwe zonwering? Dan koop je jouw zonwering bij Doehetbudget, want deze aanbieder verkoopt de mooiste zonweringsproducten voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Related Posts