Home Wonen Wat kun je doen met schoolbordverf – 8 ideeën

Wat kun je doen met schoolbordverf – 8 ideeën

Door Marieke
Schoolbordverf

Met schoolbordverf kun je meer als dat je denkt. In dit artikel hebben we 8 creatieve ideeën verzameld wat je met schoolbordverf kunt doen. En deze 8 ideeën is zeker nog niet alles. Neem ook eens een kijkje op deze Pinterest-bord voor nog meer creatieve ideeën. Zit er wat leuks voor je bij? Wij zijn benieuwd naar jouw resultaat!

Kruidentuintje van een pallet

Eerder deze week plaatsen we een artikel met een stappenplan om je eigen kruidentuintje van een pallet te maken. Als extra tip gaven we mee om schoolbordverf te gebruiken en onder elk kruidenplantje met krijt de naam van het plantje te schrijven.

Bloempotten met kruiden

Kruiden kun je natuurlijk ook kweken in bloempotten. Verf de bloempotten met schoolbordverf en schrijf met een krijtje de naam van het kruidenplantje op de bloempot. Je hoeft natuurlijk niet per se kruiden in de bloempot te doen, dit kan ook met alle andere planten.

Kruidenpotjes

Je kruidenplantjes hebben het ontzettend goed gedaan deze zomer en heel wat gerechten heb je op smaak gebracht met je eigen gekweekte kruiden. De winter is in aantocht en een aantal kruidenplanten zullen de winter niet overleven. Dan is het goed om de kruiden te oogsten en ze te laten drogen. Kruiden drogen kan op een eenvoudige manier in de magnetron. Je spreidt de kruiden uit op een keukenpapiertje. In ongeveer 3 minuten op maximaal 700 Watt kun je de kruiden laten drogen. Zo heb je een voorraadje gedroogde kruiden en kun je nog lang genieten van je eigen gekweekte kruiden. Je kunt de kruiden in een potje bewaren en de deksel van het potje verven met schoolbordverf. Op de deksel schrijf je de naam van het kruid. Zo weet je altijd welke kruiden er in welk potje zit.

Potten voor in de keuken

Om nog even in de keuken te blijven. Heb jij ook zoveel potten in de keuken staan met allerlei ingrediënten? Rijst, spaghetti, suiker, meel, bloem, en zo kun je alles wel in een pot bewaren. Geef elke pot een veeg schoolbordverf en schijf op de pot wat de inhoud is van deze pot.

Onderzetters verven met schoolbordverf

Met de volgende 2 handige tips bespaar je flink wat vaat op verjaardagen en andere feestjes. In een groot gezelschap gebeurt het regelmatig dat men niet meer weet welk glas nu van wie is en dat er dan maar een nieuw glas gepakt wordt. Dit kun je voorkomen. Verf onderzetters met schoolbordverf en tijdens een feestje geef je elke gast een eigen onderzetter waarop je zijn of haar naam schrijft. Zo is elk glas altijd weer terug te vinden en zal je dat flink wat vaat besparen.

Glazen

Ditzelfde voorkom je ook door de onderkant van een wijnglas te schilderen met schoolbordverf. Op de voet van het glas schrijf je de naam van de gast aan wie je dit glas geeft. Op deze manier is dit glas altijd te traceren en bespaart het je een flinke afwas.

(Kaas)plankje

We blijven nog even op het feestje. Tijdens het feestje zet je een (kaas)plankje op tafel met allerlei soorten kaas en ander lekkers. Hoe vaak krijg je niet de vraag wat het precies is wat er op tafel staat? Deze vragen kun je voorkomen. Verf een (kaas)plankje, bord of dienblad met schoolbordverf en schrijf bij al het lekkers op je plankje of bord wat het is.

Bedankje

Als je gasten na je feestje naar huis gaan is het altijd leuk om hen een klein bedankje mee te geven. Je schildert het midden van een boomstamschijfje met schoolbordverf en je schrijft er voor iedereen een (persoonlijke) tekst op! Of ‘leuk dat je er was’ of ‘bedankt’. Wat jij maar wilt. Dit is ook een zeer geschikt bedankje voor een bruiloft.

Wat ga jij maken met schoolbordverf?  

Related Posts