Home Wonen Wat doe je bij een lekkage? 4 tips

Wat doe je bij een lekkage? 4 tips

Door bouwsuper
Wat doe je bij een lekkage? 4 tips

Een lekkage overkomt elk huis of pand wel eens, maar het is uiteraard een vrij ongewenst probleem. Wanneer je een lekkage constateert moet je ook vrij snel handelen, want voordat je het weet staat je woning onder water of riskeer je een flinke schade. We geven je graag een aantal tips om de lekkage zo snel mogelijk te verhelpen en de schade te beperken.

Beperk de schade

Je voelt druppels water uit het plafond vallen en je ziet al snel een ronde vlek ontstaan. Als eerste is het belangrijk om de watertoevoer uit te zetten. Draai de kraan dicht in de meterkast – of waar de hoofdkraan bij jou in huis zit – om ervoor te zorgen dat er geen water meer stroomt. Daarnaast is het afsluiten van elektriciteit ook best een goed idee, want voor je het weet heb je kortsluiting. Vervolgens is het verstandig om te proberen de schade te beperken. Leg bijvoorbeeld handdoeken en emmers neer op je houten vloer, zodat deze geen schade oploopt.

Spoor het lek op

Als je een waterplek in de muur of in het plafond ziet ontstaan, is het belangrijk om direct uit te zoeken waar de lekkage vandaan komt. De kans is heel groot dat je er zelf niet goed bij kunt om dit te constateren, dus je kunt het beste lekdetectie Amsterdam laten uitvoeren. Zo weet je direct waar de lekkage plaatsvindt en kan deze het snelste verholpen worden.

Spoor het lek op

Schakel een specialist in

Als je het lek zelf hebt kunnen vinden, heb je geen service in lekdetectie nodig. Toch is het verstandig om een specialist in te schakelen die de lekkage verhelpt en toekomstige lekkages voorkomt. Je kunt natuurlijk zelf met kit in de weer, maar dan ben je er niet van verzekerd dat het volledig verholpen is. Je kunt gemakkelijk een loodgieter uit Amsterdam regelen die direct bij je voor de deur staat.

Laat alles aan de lucht drogen

Het is belangrijk om de boel goed te laten drogen voordat je alles weer aansluit, zoals de elektriciteit en het water. Ga niet met een föhn of iets dergelijks aan de slag, maar laat de boel goed doorluchten. Ook de leidingen met verse kit die zojuist gerepareerd zijn hebben tijd nodig om te drogen, dus neem hier een aantal uur de tijd voor. Zo voorkom je schimmel en muffe geurtjes in huis.

Related Posts