Home Wonen Waarom kiezen voor een gashaard

Waarom kiezen voor een gashaard

Door bouwsuper
Waarom kiezen voor een gashaard

Nu de kerstboom weer de deur uit is, kan het in de woonkamer ineens ontbreken aan sfeer. Wil je het hele jaar door genieten van een gezellige en sfeervolle zithoek? Schaf dan een mooie haard aan. Met name gashaarden zijn een hele goede optie. In dit artikel lees je waarom je zou moeten kiezen voor een gashaard in huis.

1. Makkelijk in gebruik

Een grote reden om te kiezen voor een gashaard in plaats van een houthaard is het gebruiksgemak. Met één simpele druk op de knop kun je al genieten van het sfeervolle vlammenspel. Je hebt de mogelijkheid om de hoogte van de vlammen te reguleren met een bedieningspaneel of (in de meeste gevallen) met een afstandsbediening.

2. Vele stijlen en soorten

Bij gashaarden heb je de keuze uit erg veel stijlen en soorten. Je kunt bijvoorbeeld gashaarden kopen bij Haardencentrumnederland.nl als je wil genieten van een erg ruim aanbod. Deze haardenspecialist heeft onder andere inbouw gashaarden, vrijhangende, tunnel haarden en vrijstaande gashaarden in het assortiment. Van een klassieke look tot een heel modern design. Er zijn zelfs speciale buiten gashaarden waarmee je de serre of loungehoek onder de overkapping mee kunt opfleuren. Zo ben je ook in de winter gegarandeerd van warmte in de tuin.

3. Altijd voorzien van brandstof

Slepen met brandhout is verleden tijd. Met een gashaard in huis ben je altijd voorzien van brandstof en hoef je niet telkens de voorraad met haardhout aan te vullen. Dat scheelt weer een hoop tijd en gedoe! Een gashaard wordt aangesloten op de gasleiding en zal dus nooit een gebrek aan brandstof hebben.

Hoog rendement

4. Hoog rendement

Moderne gashaarden hebben een hoog rendement. Alle warmte die de gashaard produceert wordt gebruikt om de ruimte mee te verwarmen. Er gaat dus niet zomaar warmte verloren via de schoorsteen zoals bij een houthaard.

5. Brandveilig

Bij een gashaard kom je niet direct in contact met het vuur. Je hoeft geen brandstof bij te vullen of de positie van het haardhout te veranderen. Dit maakt een gashaard een stuk veiliger.

6. Weinig onderhoud

Ook wat betreft onderhoud wint de gashaard het van de andere soorten haarden. Omdat je geen gebruik maakt van hout, ontstaat er geen rotzooi in en rondom de haard. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is het reinigen van de ruit en het schoonmaken van de aslade. Plan daarnaast altijd een jaarlijkse onderhoudsbeurt in die je laat uitvoeren door een erkende specialist.

Related Posts