Home Wonen Waarom is een verzekering voor inboedel nuttig

Waarom is een verzekering voor inboedel nuttig

Door bouwsuper
Waarom is een verzekering voor inboedel nuttig

Ben je aan het overwegen om een inboedelverzekering af te sluiten? Dan kan dit artikel je zeker goed van pas komen. Een inboedelverzekering is een verzekering, waarmee je je inboedel kan verzekeren tegen schade door onder andere schade, diefstal en verlies. Waarom is het hebben van een inboedelverzekering nuttig? Goede vraag. Veel mensen beseffen niet dat ze heel veel waarde aan spullen in hun woning hebben staan. Gemiddeld ligt de inboedelwaarde in Nederland rond de € 45.000. Dat is niet niks. Om jezelf tegen de financiële gevolgen in te dekken in het geval van schade door onder andere diefstal, brand of storm,  kun je ervoor kiezen om een inboedelverzekering af te sluiten. Wil je meer weten over een inboedelverzekering? Lees dan gerust verder.

Ik heb geen verzekering voor inboedel. Wat nu?

Geen inboedelverzekering? Wat nu? In Nederland is ben je niet verplicht om een verzekering voor inboedel af te sluiten. Of je wel of geen inboedelverzekering wilt afsluiten, is dus geheel afhankelijk van je eigen keuze. Echter is het afsluiten van een inboedelverzekering wel sterk aan te raden. Mocht er onverwachts iets gebeuren met je inboedel, dan ben je in het geval van schade goed gedekt tegen de financiële gevolgen ervan.

Is een inboedelverzekering duur?

Het afsluiten van een inboedelverzekering hoeft niet duur te zijn. Je kunt al een inboedelverzekering afsluiten voor een bedrag tussen de € 10 en € 30 per maand. Natuurlijk is de exacte hoogte van je premie afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je verzekeraar zal bij het bepalen van je premie kijken naar onder andere:

– Eigen risico

-Type dekking

-Waarde inboedel

-Woonplaats

Afsluiten inboedelverzekering

Waar kun je Inboedelverzekeraars vergelijken en een passende verzekering afsluiten? Een inboedelverzekering kun je gemakkelijk online afsluiten. Hierdoor kan je jezelf veel tijd en moeite besparen. Als je een verzekering voor inboedel wilt afsluiten, is het verstandig om diverse inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit klinkt ingewikkeld en tijdrovend, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Er zijn tegenwoordig veel vergelijkingswebsites, waarbij je binnen enkele drukken op de knop verschillende inboedelverzekeringen online kunt vergelijken, zodat je niet onnodig teveel geld kwijt bent aan je maandelijkse premie.

Related Posts