Home Wonen Waarom een visgraatvloer zo populair is!

Waarom een visgraatvloer zo populair is!

Door Marieke
Visgraatvloer

De visgraatvloer is weer terug van weggeweest. Eeuwenlang geleden werden visgraatvloeren ook al gelegd. Al in de 16e eeuw werd dit patroon van planken gelegd in Italiaanse huizen en kastelen. Je kwam het eigenlijk alleen in de rijke wereld tegen omdat het een chique en luxe uitstraling heeft. Jarenlang vond men de visgraatvloer ouderwets, maar nu is deze stijl weer helemaal terug van weggeweest en enorm populair. Niet voor niets natuurlijk. Lees snel dit artikel verder om meer te weten te komen over de populaire vloerstijl en waarom deze stijl nu zo enorm populair is.

Wist je dat …

… De Romeinen dit patroon bedacht hebben? Ze legden wegen aan van stenen in een ontdekten dat een visgraatpatroon voor een stabiele ondergrond zorgde! Gewoon met klinkertjes dus.

Reden 1: Tijdloos

Het visgraatpatroon is al eeuwen oud. Zoals je in de inleiding al hebt kunnen lezen werd het in de 16e eeuw al toegepast in kastelen. Hoewel men deze stijl een tijdlang vreselijk ouderwets vond, is het nu toch weer terug van weggeweest. Daarom is deze stijl tijdloos te nomen. Het geeft een chique en luxe uitstraling.

Reden 2: Past in elk interieur

Dankzij het tijdloze karakter kan een visgraatvloer toegepast worden in verschillende woonstijlen; van modern tot industrieel. Handig. Niet alleen in je woonkamer kun je deze stijl toepassen, ook in de tuin kun je een visgraatpatroon aanleggen. Zo creëer je mooi één geheel van je huis en je tuin.

Reden 3: Diverse kleuren, materialen en formaten

Je kunt je vloer geheel naar eigen wens samenstellen. Zo kun jij dé stijl creëren die het beste bij je interieur past. Wil je het wat rustiger houden? Neem dan een brede plank in een lichtere kleur. Korte en donkere planken zorgen voor wat meer karakter in je woonkamer. Ook qua materiaal kun je alle kanten uit. In plaats van laminaat of parket kun je bijvoorbeeld ook voor pvc kiezen. Een materiaal dat ontzettend makkelijk is te onderhouden en schoon te maken.  Snuffel eens op internet op zoek naar afbeeldingen en kies degenen die het beste bij jou en je interieur past.

Reden 4: Geeft sfeer aan je woning

Een visgraatvloer geeft op een wat meer subtiele manier sfeer aan je woning. Zet er een paar prachtige meubels op en het plaatje is compleet.  Als je weinig kleur in je huis gebruikt, dan kan dit patroon enorm veel compenseren.

Lastiger leggen en daardoor duurder

Naast alle voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen te noemen. Een visgraatvloer leggen is best moeilijk. Het kost doorgaans ook twee keer zoveel tijd om een visgraatvloer te leggen als je het vergelijkt met een rechte vloer. Een arbeidsintensief karwei wat zorgvuldig moet gebeuren dus. Laat je het door een expert leggen dan ben je daardoor wel wat duurder uit, omdat ze er langer mee bezig zijn om het te leggen.

Ben je niet gewend om vloeren te leggen, dan is het een overweging om een professional in te schakelen om de vloer te leggen. Ja, je betaalt dan wel meer, maar je wilt natuurlijk echt niet dat er een plankje verkeerd ligt. Daar ga je je alleen maar aan storen. Zoiets valt niemand op, maar jij kijkt er steeds naar.

Lees ook: Houten vloer: welk vloertype kies je?

Related Posts