Home Industrie Waarom bouwhekken gebruiken?

Waarom bouwhekken gebruiken?

Door bouwsuper
Waarom bouwhekken gebruiken

Wanneer je aan het werk bent op een bouwlocatie, is de kans groot dat je bouwhekken nodig hebt. De belangrijkste reden om ze te gebruiken is natuurlijk het vergroten van de veiligheid. Niet alleen de veiligheid van je eigen werknemers, maar ook de veiligheid van omstanders. Om welke redenen zou je zeker bouwhekken moeten gebruiken?

Het staat in de wet

In de wet staat dat bouwplaatsen moeten worden afgeschermd voor onbevoegden. De makkelijkste manier om dit te doen is door bouwhekken te gebruiken. Bouwhekken kopen is dan ook een goede investering voor bouwbedrijven, omdat ze die nog vaak nodig zullen zijn.

Het is logisch dat het afschermen van een bouwlocatie verplicht is; je werkt immers met zware materialen en potentieel gevaarlijk gereedschap. In de handen van een onbevoegde kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Het laatste dat bouwbedrijven willen, is aansprakelijk gesteld worden omdat de bouwlocatie niet goed is afgeschermd.

Waarom bouwhekken

Diefstal voorkomen

Het gebeurt niet vaak, maar het komt voor: diefstal en vandalisme op bouwplaatsen. Door bouwhekken te plaatsen voorkom je dat dit voorkomt. Sommige bouwhekken zijn zelfs voorzien van een speciaal alarm. Gebeurt er iets dat niet in de haak is, dan gaan de alarmen af en wordt het bouwbedrijf op de hoogte gesteld.

Voor de meeste inbrekers zijn bouwhekken te hoog en het slot al te ingewikkeld. Bouwhekken plaatsen is dan ook een goed idee als je de bouwlocatie wilt afsluiten. Met een slim slot en een speciaal alarm, schrik je eventuele dieven en vandalen direct af.

Eenmalige investering

Bouwhekken hoef je als bouwbedrijf maar één keer aan te schaffen. Ze zijn ontzettend praktisch in het gebruik. Je kunt er ook voor kiezen om bouwhekken te huren. Bouwhekken kopen is een beter idee. Je doet dan een eenmalige uitgave waar je jarenlang plezier van hebt. AIC is een van de bekendste leveranciers van onder meer bouwhekken. Dit bedrijf kan je ook van andere diverse bouwmaterialen voorzien.

Bouwhekken kunnen in allerlei situaties handig zijn. Als je je bouwlocatie wilt beschermen tegen diefstal, om te voorkomen dat onbevoegden de locatie betreden, of simpelweg omdat het in de wet staat. De kosten voor de aanschaf van bouwhekken heb je er al snel weer uit.

Related Posts