Home RuimteTuin Waar moet je opletten bij de aanschaf van een schaduwdoek?

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een schaduwdoek?

Door bouwsuper
Waar moet je opletten bij de aanschaf van een schaduwdoek?

Wanneer je een schaduwdoek nog niet overal hebt opgemerkt, dan is de kans groot dat je na het lezen van dit artikel ze overal zult zien. Niet alleen in de tuinen is dit type zonnewering populair, maar ook in parken en speeltuinen kom je ze tegen. Met een schaduwdoek combineer je het beste van functie en uitstraling. De doeken zijn niet alleen een geweldige bron van zonwering en UV-bescherming, maar hebben ook nog eens een unieke uitstraling. Voor het optimaal benutten van je buitenruimtes is het ophangen van een schaduwdoek een goed idee. Benieuwd waar je op moet letten bij de aanschaf van een schaduwdoek? In dit artikel vertellen wij van ZONZ Sunsails je er meer over.

Stap 1: Bepaal welke vorm en afmeting je nodig hebt

De schaduwdoeken van ZONZ Sunsails komen in vijf verschillinde kleuren en vele vormen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een driehoek schaduwdoek, een vierkant, rechthoek, ongelijkzijdige driehoek en zelfs een vijfhoek. Elke vorm geeft weer een ander soort schaduw. Binnen de standaardcollectie zijn er een aantal afmetingen waar je uit kunt kiezen. Het voordeel van de standaardmaten is dat ze direct voorradig zijn en snel geleverd kunnen worden. Zit jouw gewenste afmeting er niet tussen? Dan kun je bij ZONZ kiezen voor een schaduwdoek op maat. Onze maatwerkspecialisten denken dan graag met je mee.

Bepaal welke vorm en afmeting je nodig hebt

Stap 2: Kies je voor vaste schaduw of wil je kunnen kiezen?

De tweede keuze waar je voor staat, is wat voor soort schaduw je wilt. De standaard schaduwdoeken van ZONZ hang je op boven een plek waar je altijd schaduw wilt. Wil je kunnen schakelen tussen zon en schaduw? Dan is een harmonicadoek de oplossing voor jou. Dit type doek wordt ook wel eens wavesail of lamellendoek genoemd. Het doek wordt bevestigd met een katrolsysteem op bijvoorbeeld een pergola. Je kunt het doek gemakkelijk open en dicht schuiven, zodat je zelf kunt kiezen wanneer je schaduw hebt. Wanneer je het schaduwdoek even niet gebruikt, dan schuif je deze weer weg. Hierdoor verschilt een harmonicadoek van een standaard schaduwdoek, omdat het niet in het zicht hangt.

Stap 3: Kies het bevestigingsmateriaal bij het schaduwdoek

Eén van de grote voordelen van een schaduwdoek is dat deze gemakkelijk op te hangen is. Iedereen die een beetje handig is kan dit voor elkaar krijgen. De manier waarop je een schaduwdoek bevestigt hangt af van de plek waar je deze op wilt hangen. Wil je het schaduwdoek aan een gevel of muur bevestigen? Dan kun je een schroefoog of een oogmoer gebruiken. Een andere optie voor het bevestigen is het gebruik van palen. De palen zet je in de grond op de gewenste plek. We adviseren de palen in beton te storten.

Related Posts