Home Wonen Waar je op moet letten bij het kopen van een houten openslaande garagedeuren!

Waar je op moet letten bij het kopen van een houten openslaande garagedeuren!

Door bouwsuper
Waar u op moet letten bij het kopen van een houten openslaande garagedeuren!

Ben je voornemens je huidige garagedeur te vervangen voor houten openslaande garagedeuren? Een mooie keuze! Houten openslaande garagedeuren zijn prachtige garagedeuren met karakter en kennen vele voordelen. Zo bieden ze veel gebruiksgemak en isoleren ze goed. Echter zijn er ook een aantal aspecten waar rekening mee gehouden dient te worden bij de keuze voor houten openslaande garagedeuren.

Maximale afmetingen houten openslaande garagedeuren

Doordat hout van zichzelf een redelijk zwaar materiaal is houden aanbieders van openslaande garagedeuren vaak maximale afmetingen aan. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de openslaande deurpanelen te zwaar worden. De kans dat openslaande garagedeuren gaan verhangen is namelijk stukken groter bij zware deurpanelen. Dit is ten nadele van het gebruiksgemak en de isolerende waarde.

Werking van het hout

Doordat hout een natuurlijk product is kan het hout onder verschillende weersomstandigheden gaan ‘werken’. Bij nat weer zet het hout uit doordat het vocht opneemt. In de zomer daarentegen droogt het hout waardoor het kan krimpen. In beide gevallen kan het mogelijk zijn dat de deurpanelen van houten openslaande garagedeuren in het midden moeilijker te sluiten zijn. Dit kan eenvoudig opgelost worden door de scharnieren bij te stellen.

Houten openslaande garagedeuren vergen onderhoud

Zoals zojuist aangegeven is hout een natuurlijk product dat, wanneer buiten toegepast, onderhevig is aan verschillende weersinvloeden. Om het hout mooi te houden en te voorkomen dat het gaat rotten dienen houten openslaande garagedeuren onderhouden te worden in de vorm van verven of lakken. Wanneer of hoe vaak dit moet gebeuren hangt af van de weersomstandigheden waaraan het hout wordt blootgesteld. Het advies is om dit zelf goed in te gaten te houden.

Voordelen houten openslaande garagedeuren

Waarom je naast deze aandachtspunten dan toch zou moeten kiezen voor houten openslaande garagedeuren? Het zijn prachtige deuren met veelal een klassieke uitstraling. Wanneer je een wat oudere woning hebt sluit dit daar perfect op aan. Daarnaast biedt hout ontzettend veel ontwerpmogelijkheden waardoor je een deur volledig volgens je wensen kan laten maken. Qua praktische eigenschappen zijn houten openslaande garagedeuren gemakkelijk in gebruik, goed geïsoleerd en kunnen ze voorzien worden van kwalitatief goed hang- en sluitwerk.

Meer informatie?

Zou je graag meer willen weten over de voor- en/of nadelen van houten openslaande garagedeuren? Bekijk dan de website van openslaandegaragedeuren.com. Naast vele informatie vind je op de website foto’s van gerealiseerde projecten zodat je een impressie krijgt van de mogelijkheden.

Related Posts