Home RuimteWoonkamer Voeg een vloerkleed toe!

Voeg een vloerkleed toe!

Door Maxime

Vloerkleden heb je in vele stijlen: Perzisch, Oosters, modern, tijdloos of ouderwets en in alle vormen en maten zoals rond, vierkant of de standaard vorm. Een vloerkleed kan niet missen in een interieur. Het maakt de ruimte minder hol, geeft warmte en kan een eye catcher vormen. Maar wat zijn de regels wat betreft het neerleggen van een vloerkleed, de beste locatie en welke kleur?

De vorm

Welke vorm geschikt is, ligt een beetje aan de ruimte waar het om gaat. In een slaapkamer, kantoor of badkamer kan al sneller een rond kleed liggen terwijl er in een woonkamer toch wel vaak word gekozen voor een recht kleed wat matcht met de vorm van de bank. Zorg dat het kleed groot genoeg is om een eiland te vormen in je woonkamer. Zo creer je vlakken die communiceren naar de functies in de ruimte. Dit geeft een huiselijke sfeer.

Waar er in de winter vaak wordt gekozen voor warmere dikkere materialen willen we graag na deze periode de wat meer lichte en luchtige materialen. Er zijn katoenen vloerkleden die net wat dunner zijn en minder wollig aandoen. Deze dunnere kleden zijn ideaal om te combineren! Laat 2 kleden eens overlappen. Dit kan een speels en kleurrijk effect geven.

Structuur

Een vloerkleed hoeft ook zeker niet altijd een pluizige wollen structuur te hebben. Je heb ook gevlochten kleden, geknoopte varianten of past een houten vloerkleed beter. Denk hierbij aan een bamboe achtig materiaal dat een tropische sfeer helemaal omarmd. Qua materialen kan het dus in het grote gebaar verschillen, maar zeker ook in het klein gebaar. Hoogpolig, kortpolig, wol of katoen. De keuze is reuze.

Kleur

De kleur is natuurlijk een persoonlijke keuze. Combineer dit als accentkleur met een zelfde kleur op de muur of in accessoires. Een vloerkleed kun je ook zien als kunst. Qua stijl kun je het daarom bijna in één trekken met de rest van de eventuele kunst in huis.

Een vloerkleed kan jouw interieur écht afmaken. Het kan het maken of breken. Enkele tips voor de aanschaf volgen hieronder:

– Bij vloerkleden is het zo, hoe duurder hoe beter de kwaliteit (9/10 keer). Ga bij jezelf na hoe lang je wilt doen met je aankoop en of het het bedrag waard is.
– Voor de winterperiode kun je het beste gaan voor warme lichte kleuren met een wollige structuur.
– Een kleed voor in de zomerperiode is vaak dunner en luchtiger. Hier kun je gaan kiezen voor een fellere kleur en/of patronen en vormen in het kleed.
– Niet zeker over welke grootte? Leg de oppervlakte uit met krachten! Op deze manier krijg je een beeld van de grootte van het kleed en hoe het in de ruimte ligt.

Heb jij al een vloerkleed liggen?

Related Posts