Home Wonen Vloerverwarming in combinatie met een gietvloer

Vloerverwarming in combinatie met een gietvloer

Door bouwsuper
Gietvloer vloerverwarming

Vloerverwarmingen heb je in verschillende soorten. Een mogelijkheid is een vloerverwarming in combinatie met een gietvloer. Deze combinatie is optimaal, omdat de verschillende lagen in de vloer zorgen voor een optimale warmteverdeling. Dat maakt dat de energieverbruik laag blijft.

De voordelen op een rij:

  • Optimale warmteverdeling
  • Laag energieverbruik
  • Uitstekende verwarming
  • Indien gewenst zorgt het voor verkoeling
  • Mooie uitstraling die comfortabel aanvoelt
  • Leverbaar in elke gewenste kleur

Vloerverwarming kan ook zorgen voor verkoeling

Vloerverwarming is niet, zoals de naam het zegt, alleen bedoeld voor verwarming. De vloerverwarming in combinatie met een gietvloer kan namelijk ook zorgen voor verkoeling. Dat doet de vloerverwarming door koud water door de leidingen te pompen.

Welke gietvloer kiezen bij vloerverwarming?

Een vloerverwarming combineren met een gietvloer kan niet bij elk soort gietvloer. Er zijn bepaalde eigenschappen van de vloer die invloed kunnen hebben op de werking van de vloerverwarming. Hieronder lees je meer over punten waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van de juiste combinatie gietvloer in combinatie met vloerverwarming.

Wij gaan verder in op de onderstaande 4 soorten gietvloer;

  • Vloerverwarming met polyurethaan gietvloer
  • Vloerverwarming met epoxy gietvloer
  • Vloerverwarming met troffelvloer
  • Vloerverwarming met cementgebonden gietvloer

1. Vloerverwarming met polyurethaan gietvloer

Polyurethaan gietvloer is een geschikte keuze voor combinatie met een vloerverwarming, omdat de gietvloer erg elastisch is kan het de uitzetting tijdens het verwarmen goed opvangen. Deze gietvloer is een paar millimeter dik wat maakt dat de ondergrond snel warm wordt.

2. Vloerverwarming met epoxy gietvloer

Helaas is dit geen geschikte gietvloer voor in combinatie met een vloerverwarming, omdat de gietvloer uitzet wanneer de vloer verwarmt. Het resultaat is dan dat er scheuren ontstaan bij het verwarmen en afkoelen van deze vloer. Deze combinatie wordt dus afgeraden.

Vloerverwarming gietvloer

3. Vloerverwarming met troffelvloer

Een geschikte soort voor de combinatie van gietvloer in combinatie met een vloerverwarming. Deze combinatie is geschikt, omdat de vloer een open structuur heeft waardoor warmte goed doorgelaten wordt. Door die open structuur kan de vloer uiteenzetten en daarmee krimp opvangen.

4. Vloerverwarming met cementgebonden gietvloer

Zoals de naam luidt is deze vloer niet alleen maar van cement gemaakt. Naast cement kent deze vloer ook diverse bindmiddelen. Alleen cement zou niet geschikt zien om het te combineren met vloerverwarming, maar juist door die bindmiddelen is deze cementgebonden gietvloer erg geschikt voor in combinatie met verwarming.

Related Posts