Home Klustips Vieze geurtjes in de keuken? Zo los je het op!

Vieze geurtjes in de keuken? Zo los je het op!

Door bouwsuper
Vieze geurtjes in de keuken? Zo los je het op!

Eindelijk weer eens een heerlijke curry maken. Terwijl je boven het fornuis staat, prikkelen de heerlijke specerijen je neus. Nog heel even genieten van deze nostalgische geur… maar plots ruik je iets waar je minder gelukkig van wordt. Helaas, het is weer zover. Naast de heerlijke geur van jouw favoriete eten ruik je ook iets wat daar niet hoort. Dit is voor veel mensen herkenbaar. De keuken kan namelijk niet alleen een heerlijke plek vol nostalgische en smakelijke geuren zijn, maar soms ruik je er ook dingen die minder fris zijn. En in enkele gevallen is die lucht zelfs heel moeilijk uit de keuken te verwijderen. Zonde! Gelukkig is er wel iets wat je kunt doen om dit op te lossen.

Ervaar jij ook luchtjes waar je niet zo snel vanaf lijkt te komen? Heb je geen idee waar het aan ligt of juist wel, maar lukt het je niet om het op te lossen? Met de volgende tips moet dat zeker lukken!

Controleer de afvoer


Veel nare luchtjes in de keuken zijn afkomstig van de goosteenafvoer. Het is daarom goed om hier eerst wat extra aandacht aan te besteden. Zeker als je de herkomst van de nare luchtjes niet goed kan vinden. Je kunt hiervoor een speciale ontstopper gebruiken. Hierbij hoeft de gootsteen niet geheel verstopt te zijn. Soms zitten er etensresten vast in de leidingen, waardoor er geen volkomen ontstopping ontstaat, maar er wel nare luchtjes omhoog komen. Met behulp van een ontstopper verwijder je deze relatief eenvoudig.

Ruim de koelkast op


Het is goed om je koelkast minimaal één keer per week schoon te maken. Doe dit bij voorkeur voordat je weekboodschappen gaat halen. Hierbij is de koelkast zo goed als leeg en kun je er snel een doekje doorheen halen. Helaas wordt dit in alle drukte nog wel eens overgeslagen. Het gevolg? Voedingswaren die over de datum gaan en stiekem liggen te rotten of gemorste producten die nare luchtjes verspreiden. Dit kun je eenvoudig voorkomen door er een wekelijkse routine van te maken om even snel een doekje door de koelkast te halen en alle voedingswaren op datum te controleren. Zo voorkom je niet alleen voedselverspilling, maar ruikt het ook altijd lekker fris in de koelkast.

Maak gebruik van een luchtverfrisser


Sommige luchtjes zijn lastig om uit de keuken te verdrijven. Bijvoorbeeld de lucht van aangebrand eten. Gelukkig bestaan er ook nog luchtverfrissers. Deze verdrijven de lucht relatief eenvoudig. Dit heeft echter niet altijd de voorkeur, omdat het ook de luchtjes die je wél wilt behouden kan verdrijven. Indien dit voor jou ook van toepassing is, is het beter om andere technieken te gebruiken bij het verwijderen van dergelijke luchten.

Wist je bijvoorbeeld dat een pannetje met wat wasverzachter al groot verschil kan maken? Bijvoorbeeld wanneer je gegourmet hebt. Zet het pannetje zacht aan (niet laten koken!) en de geur is binnen mum van tijd verdwenen.

Reinig de keuken regelmatig

Reinig de keuken regelmatig

Probeer de keuken in elk geval iedere dag even vluchtig schoon te maken. Een doekje over het aanrechtblad en eventueel de keukenkastjes is al voldoende. Vergeet hierbij ook zeker het fornuis niet! Sommige mensen vinden het lastig om het fornuis te reinigen. Maak daarom gebruik van speciale producten, bijvoorbeeld van HG, om dit zo gemakkelijk mogelijk te kunnen doen. Op die manier is de keuken binnen mum van tijd weer schoon en voorkom je nare luchtjes. Maak de keuken één keer per week grondig schoon.

Related Posts