Home Klustips Verschil dakkapel & dakraam

Verschil dakkapel & dakraam

Door bouwsuper

Het is niet altijd een gemakkelijke keuze, een dakkapel of een dakraam. Een dakkapel is duurder, maar een dakraam biedt weer minder ruimte. Om je wat bij deze keuze te helpen hebben we even alle feiten voor je op een rijtje gezet:

 • Dakraam is goedkoper
  Om maar meteen met de deur in huis te vallen; een dakraam is simpelweg goedkoper. Heb je een wat lager budget dan kun je het beste voor een dakraam gaan. Ben wel zeker dat je nooit voor een lage kwaliteit budget optie gaat. Het is misschien wat goedkoper in aankoop, maar kan voor veel kosten en onverwachte problemen zorgen in de toekomst. Kijk voor een dakraam van goede kwaliteit voor een scherpe prijs anders eens online op bijvoorbeeld dakraamshop.com. Gegarandeerd dat je iets vind dat zowel bij je budget, als bij je behoeften past.
 • Prijs dakkapel
  Een dakkapel is een flinke investering. Voor een simpele dakkapel beginnen de kosten al snel bij €2.500 terwijl je een dakraam voor een kleine €500 kan laten plaatsen. Deze investering verhoogt dan ook wel weer de waarde van je woning, en dat is weer een van de voordelen aan een dakkapel. De investering die je nu maakt, krijg je later weer terug. De makelaar mag deze investering in geld er ook echt als ruimte (m2) bijtellen bij een eventuele verkoop. Die extra vierkante meter kan je in de toekomst dus toch nog geld opleveren.
 • Lichtinval
  Beide zorgen dus voor lichtinval. Deze lichtinval zorgt weer dat de ruimte groter lijkt en fijner aanvoelt. Als je een zolder om wilt toveren tot slaapkamer, of je wilt gewoon wat meer licht in een donkere ruimte, dan kunnen beide opties hier dus zeker in bijdragen. In dat geval zou een dakraam voldoende zijn; het geeft je extra lichtinval voor een lagere prijs. Van de andere kant zorgt een dakkapel wel weer voor meer lichtinval dan een dakraam doet. Dus als die extra lichtinval nu echt van groot belang is, is de dakkapel de betere keuze.
 • Extra meerwaarde
  Het grootste verschil zit hem niet alleen in de prijs, maar ook in het stukje meerwaarde dat een dakkapel je geeft. Beide opties bieden meer licht, dat is het belangrijkste. Maar als je de ruimte nu letterlijk wilt vergroten, dan geeft een dakkapel je wel net dat beetje extra stahoogte dat een dakraam je niet geeft. Je krijgt een extra stukje beloopbaar vloeroppervlak wat ontstaat op de plek waar eerst het stuk schuin dak was.

Ga jij voor een dakkapel of een dakraam?

Related Posts