Home Klustips Verhuizen zonder schade: 7 tips!

Verhuizen zonder schade: 7 tips!

Door Judith

Verhuizen levert meestal schade op. Dat kan kleine schade zijn, zoals krassen op meubels of beschadigingen van bijvoorbeeld het behang. Maar ook grotere schade komt wel voor, zoals een kapotte kast doordat die is omgevallen. Gelukkig zijn er veel manieren om schade te voorkomen tijdens de verhuizing. Wil jij verhuizen zonder schade? Dan heb je wat aan deze 7 handige tips!

1. Grote meubels: verhuisdekens

Verhuisdekens worden gebruikt om grote meubels te beschermen. Het gaat dan met name om grote oppervlakken, bijvoorbeeld van kastjes of van de tafel. Grote kasten kun je het beste uit elkaar halen en de planken apart of met twee tegelijk in een verhuisdeken rollen. De dekens zijn simpel, goedkoop en leveren een nagenoeg 100% bescherming tegen krassen. Je kunt ze vastmaken met touw of omwikkelen met flinke stukken tape.

2. Grote breekbare spullen apart meenemen

Hoe goed je hem ook verpakt, een TV blijft altijd een kwetsbaar object. En misschien heb je nog andere grote breekbare dingen, zoals grote fotolijsten of glazen vazen. Kleinere breekbare spullen kun je veilig verpakt in dozen stoppen maar grote spullen lukt dat niet. Verpak ze dan in verhuisdekens en/of noppenfolie en neem ze apart mee in je eigen auto.

3. Dozen goed inpakken

Kleinere schades kun je al grotendeels voorkomen door je dozen handig in te pakken. Dit kun je doen met de Profipack Verhuismaterialen, zoals noppenfolie, golfkarton en spinvlies folie. Je kunt het beste beginnen met het inpakken van zware items, waarna je de doos afvult met lichtere spullen. Vergeet niet om tussentijds regelmatig een beschermingslaag in de doos te doen!

4. Servies veilig meenemen

Servies is hetgeen wat het meest te lijden heeft tijdens een verhuizing. Dat komt vooral omdat mensen het niet goed verpakken. Dit zijn handige ideeën om servies veilig te verhuizen:

  • Servies is zwaar, dus verdeel het over meerdere kleine en stevige dozen.
  • Leg op elk item een laagje verpakkingsmateriaal voordat je er iets bovenop zet. Dus ook tussen alle borden!
  • Verpak kopjes en theekommen elk apart ingepakt en doe ze dan pas in een doos.
  • Schrijf op elke doos met serviesgoed heel groot dat er breekbare spullen in zitten. Zet er ook een pijl op zodat iedereen weet wat de bovenkant van de doos is.

5. Zorg dat spullen niet kunnen gaan schuiven

In een verhuiswagen, -bus of auto is er vaak wat ruimte over waardoor dozen en spullen tijdens het rijden kunnen schuiven. Dat leidt niet alleen heel vaak tot schade, maar kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Zorg dus dat er nooit ruimte is om te schuiven. Dat kun je doen met overgebleven verhuisdekens of met andere spullen. Zorg dat alles stabiel staat en ook in bochten niet kan gaan schuiven of omvallen.

6. De trap op en af

Tijdens een verhuizing zie je vaak schade ontstaan aan de trap of de trapleuning. Dat komt omdat het nu eenmaal heel onhandig is om spullen de trap op te hijsen. Zorg ervoor dat je met voldoende mensen samenwerkt en dat de hoeken van de spullen zijn afgedekt met verhuisdekens. Als je dan tegen de muur, de trap of de leuning stoot leidt dat niet meteen tot deuken en krassen. Ga je verhuizen naar een kluswoning en moet de trap sowieso nog vervangen / gerenoveerd worden? Dan hoef je je een stuk minder druk te maken over kleine schades.

7. Huur een verhuisbedrijf in

Het is een iets duurdere optie, maar als je een verhuisbedrijf inschakelt weet je zeker dat je spullen schadevrij worden overgebracht. Of tenminste weet je zeker dat eventuele schade gedekt wordt. Maak voor de verhuizing foto’s van al je meubels vanuit meerdere hoeken. Later kunnen deze dienen als bewijsmateriaal voor eventuele schade. Al zullen verhuizers over het algemeen heel voorzichtig zijn met jouw spullen!

Verhuizen zonder schade is zeker mogelijk. Zolang je je goed voorbereid en genoeg verhuismaterialen in huis hebt, is er niets aan de hand. Natuurlijk hangt dit ook voor een deel af van je eigen handigheid en van de mensen die je helpen. Als je bijvoorbeeld je onhandige broer vraagt om te helpen terwijl die alles wat hij aanraakt beschadigd, zullen je voorzorgsmaatregels misschien niet helemaal voldoende zijn. Toch kun je met deze 7 tips in elk geval zorgen voor een zo optimaal mogelijke situatie waarin de kans op schade zo klein mogelijk is.

 

Related Posts