Home Stappenplannen Verhuizen naar nieuwbouw: waar moet je rekening mee houden?

Verhuizen naar nieuwbouw: waar moet je rekening mee houden?

Door Joanne
Verhuizen naar nieuwbouw waar moet je rekening mee houden

Binnenkort wordt jouw nieuwbouwwoning opgeleverd en ga je eindelijk verhuizen. Gefeliciteerd! De voorbereidingen kunnen meteen beginnen. Naast het inpakken van dozen en het regelen van hulp, zijn er nog een paar specifieke punten om rekening mee te houden. Bij het verhuizen naar nieuwbouw komen namelijk een aantal belangrijke zaken kijken. Je leest het hieronder!

Opslagruimte om tijd te overbruggen

Vaak sluit de overgang tussen het verlaten van je oude woning en het intrekken in de nieuwe woning niet naadloos op elkaar aan. Hierdoor moet je een bepaalde tijd overbruggen en je spullen ergens opslaan. Het is verstandig om te kiezen voor een veilige opslagruimte bij jou in de buurt, bijvoorbeeld een self-storage locatie van Kubox. Dit bedrijf heeft niet alleen een betrouwbare opslag, maar ook een hele handige thuisbezorgd service. Je kunt een box namelijk gratis bij jou voor de deur laten bezorgen. Kubox zorgt ervoor dat de opslagbox thuisbezorgd wordt, waarna je het gemakkelijk zelf kunt inladen. Vervolgens halen ze de volle box op en transporteren ze het naar de opslaglocatie. Mag je jouw nieuwbouwwoning in en heb je de opgeslagen spullen weer nodig? Dan brengen ze jouw opslagbox terug op de afgesproken datum.

Beveiliging van pas opgeleverde woning

Helaas zijn pas opgeleverde nieuwbouwwoningen erg gevoelig voor inbraak. Het is daarom verstandig om het huis zo snel mogelijk te beveiligen. Kies voor goede sloten, plaats verlichting rondom het huis, breng beveiligingsstrips aan en sluit alles altijd goed af.

Rekening houden met vocht

Aan het begin zit er een hoop vocht in een nieuwbouwhuis. Het kan wel 1 tot 2 jaar duren voordat dit helemaal is verdwenen. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van de vloeren en wandbekleding.

Monteren van tijdelijke verlichting

Een net opgeleverd nieuwbouwhuis is niet voorzien van verlichting. Omdat een beetje licht wel zo handig is tijdens het verhuizen, kun je het beste tijdelijke verhuisfittingen monteren.

Instap klaar maken van de nieuwbouwwoning

Instap klaar maken van de nieuwbouwwoning

Het is het beste om de woning instap klaar te maken voordat je echt gaat verhuizen. Regel niet alleen de verlichting, maar maak ook alle elektra en basis voorzieningen in orde. Vergeet daarnaast niet om contracten op tijd om te zetten, de wanden alvast af te werken en om alle vloeren te leggen.

Beschadigingen voorkomen tijdens verhuizen

Voorkom beschadigingen aan jouw splinternieuwe woning en ga voorzichtig te werk. Plak dingen af, bescherm de vloer, haal deuren tijdelijk uit de scharnieren en ga vooral niet te gehaast aan de slag. Wees daarnaast voorzichtig met je inboedel. Voorkom beschadigingen door spullen niet zelf uit de opslag te halen en te vervoeren, maar laat het bij je voor de deur afleveren. Lees meer over de Kubox bezorging in Den Haag of een andere opslaglocatie in jouw omgeving op Kubox.nl

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Related Posts