Je weet niet waar je moet beginnen. Je gaat binnenkort verhuizen en je huis staat vol met spullen. Er staat al een flinke stapel verhuisdozen in de gang die allemaal nog ingepakt moeten worden. Zou dat genoeg zijn? Je vraagt je af hoe je zo efficiënt en snel mogelijk de verhuisdozen in moet pakken. In dit artikel geven wij je 9 tips om je verhuisdozen zo efficiënt mogelijk in te pakken.
In dit artikel:
- 1 Tip 1; servies inpakken tussen handdoeken
- 2 Tip 2; verhuis je boeken in een rolkoffer
- 3 Tip 3; wikkel je kasten met folie
- 4 Tip 4; houd de schroeven bij elkaar
- 5 Tip 5; pak de dozen per ruimte in
- 6 Tip 6; labelen van de verhuisdoos
- 7 Tip 7; houd alle dozen draagbaar
- 8 Tip 8: kleding verhuizen
- 9 Tip 9; neem niet alles mee
Tip 1; servies inpakken tussen handdoeken
Niet alleen je servies moet mee, maar ook je handdoeken en theedoeken moeten verhuisd worden. Eén en één is twee. Waarom zou je zoveel papier verspillen als je je servies ook kunt inpakken met handdoeken. Je bespaart hiermee inpakpapier en ruimte in je verhuisdozen.
Tip 2; verhuis je boeken in een rolkoffer
Er zijn speciale boekendozen. Deze dozen zijn wat kleiner en steviger dan een gewone verhuisdoos. Op deze manier kun je je boeken makkelijk verhuizen zonder dat je je een bult tilt aan die immens zware dozen met boeken. Een andere tips is, als je die in huis hebt, om je boeken in rolkoffers te vervoeren. Die moeten immers ook verhuisd worden. En op deze manier hoef je helemaal niet meer te tillen, je rolt je boeken zo naar je nieuwe huis toe.
Tip 3; wikkel je kasten met folie
Een kast inwikkelen met folie heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats gaan de deurtjes en lades van de kast niet open als je de kast aan het versjouwen bent. In de tweede plaats; als de deurtjes en lades toch niet opengaan tijdens het verhuizen, kun je net zo goed al je spullen in de kast laten zitten. Dat scheelt weer een aantal dozen verhuizen. Let er wel op wat er in de kast blijft zitten, zware en breekbare spullen kun je beter wel inpakken in een verhuisdoos, maar bestek, ondergoed of spelletjes kun je best laten zitten.
Tip 4; houd de schroeven bij elkaar
Als je alle kasten en andere meubels uit elkaar moet halen, dan heb je soms flink wat schroeven en ander bevestigingsmaterialen. Als je het weer in elkaar gaat zetten weet je niet meer welke schroef er nu in welke kast moet. Houd alle schroeven per kast netjes bij elkaar en stop ze in een zakje. Schrijf op het zakje bij welke kast deze schroeven hoort en plak het met een stevig plakbandje op de meubel. Zo houd je het netjes bij elkaar.
Tip 5; pak de dozen per ruimte in
Het is niet handig als er in één doos spullen zit voor de slaapkamer, maar ook spullen voor de keuken. Pak de dozen per ruimte in, dan is het sneller ingepakt en later ook weer sneller uitgepakt. Een halve doos over? Vul de doos dan goed op met ruimtevullend materiaal, zodat de inhoud niet kan gaan schuiven en eventueel kapot kan gaan.
Tip 6; labelen van de verhuisdoos
Schrijf goed op de doos wat de inhoud ervan is, en in welke kamer deze verhuisdoos terecht moet komen. Zo heb je tijdens het verhuizen direct de doos op de juiste plek staan. Dat is efficiënter en ben je ook sneller klaar.
Meestal lukt het niet om in één dag alle dozen weer uit te pakken. Maar soms heb je later toch iets nodig wat nog in een doos zit. Dan is het niet handig als je urenlang alle dozen moet nagaan of het er in zit. Het is fijn als je in één oogopslag ziet welke doos je moet hebben.
Tip 7; houd alle dozen draagbaar
Het is niet fijn als een doos niet meer te tillen is, ook niet voor professionele verhuizers. Eerder noemden we al dat er speciale dozen zijn voor zware boeken, maar ook andere spullen kunnen best zwaar zijn. Heb je iets zwaars? Vul het dan op met lichte spullen zodat een doos voor iedereen draagbaar blijft.
Tip 8: kleding verhuizen
Kleding kun je opvouwen en in een verhuisdoos stoppen. Als je veel kleding op een hanger hebt, is het ook mogelijk om speciale kledingdozen of zakken te huren waarin je je kleding eenvoudig met een hanger kunt ophangen. Het alternatief is om een aantal kledingstukken met hanger in een vuilniszak te stoppen.
Tip 9; neem niet alles mee
Waarom zou je spullen verhuizen die kapot zijn, die je niet meer nodig hebt en die je toch niet meer gaat gebruiken. Een verhuizing is een mooie gelegenheid om te ontspullen. Gooi weg wat kapot is en breng naar de kringloop wat je niet meer nodig hebt. Waardevolle spullen kun je eventueel ook op Marktplaats zetten.
Heb jij nog verhuistips?