Home Klustips Verfraai het aanzien van je woning

Verfraai het aanzien van je woning

Door bouwsuper
Aanzien woning

Je woning is een stukje identiteit, iets persoonlijks dat je uitstraalt naar je omgeving. Veel mensen steken naar verloop van tijd minder moeite in een goede uitstraling van de woning. Hierdoor verliest de woning zijn glans maar is de kans op gebreken ook groter, dat is natuurlijk zonde. In dit artikel vind je tips die ervoor zorgen dat jij weer trots kunt zijn op het aanzien van jouw stulpje.

Reinig je gevel

In de loop der jaren is jouw gevel waarschijnlijk zijn frisse uitstraling verloren. Beschadigingen en mos en alg op de muur zijn vaak onvermijdelijk. Een eenvoudige manier om de oude kleur van je gevel weer terug te krijgen is door gevelreiniging. Er zijn diverse methoden zoals stoomreinigen, chemische reiniging en zandstralen. Welke methode de gevelreiniger toepast hangt af van het soort vuil.

Geef je woning een nieuwe lik verf

Met een goede schilderbeurt geef je jouw woning weer een frisse uitstraling. Laat je nu in de winter je schilderwerk verzorgen door een winterschilder dan bespaar je tot wel 30% op de kosten. Buitenschilders hebben vaak minder werk in de winter terwijl ze dan prima aan de slag kunnen. Daarom hanteren zij van november tot en met maart vaak lagere tarieven. Zo heb je aankomende zomer geen last van steigers in de tuin.

Pimp je kozijnen

Ook je kozijnen bepalen voor een groot deel het uiterlijk van je woning. In eerste instantie kun je je kozijnen eens een grondige schoonmaakbeurt geven. Gebruik warm water en een schoonmaakmiddel zonder bleek of schuurmiddel, dit is vaak voldoende. Als dit niet voldoende is dan is het misschien tijd voor nieuwe kozijnen. De gemiddelde levensduur van kozijnen is 50 tot 75 jaar.

Onderhoud je tuin

Zien mensen een verwaarloosde tuin, dan hebben ze vaak al direct een beeld over de mensen die er wonen, en dat beeld is niet heel positief. Zorg daarom dat je tuin er altijd goed bijstaat. Heb jij geen groene vingers? Kies dan voor grote tegels en laat daaronder zeil leggen zodat je zo min mogelijk onkruid hoeft te wieden. Zet daarnaast wat traag groeiende planten in een pot en je tuin staat er altijd perfect bij.

Related Posts