Home Wonen Verbouwing te duur uitgevallen?

Verbouwing te duur uitgevallen?

Door bouwsuper

Heb je een verbouwing achter de rug of ben je nog volop bezig en merk je dat je de facturen niet kan betalen? Dan is geld lenen misschien wel de oplossing voor jou. Er zijn talloze redenen aan te wijzen waarom de uiteindelijke begroting iets te rooskleurig in is geschat. Enkele van deze redenen worden hieronder behandeld.

Wat zijn mogelijke redenen waarom je te duur uit bent?

  • Een veel voorkomend probleem is het vergeten van zaken die met de verbouwing te maken hebben.
  • Het zelfstandig uitvoeren van een project zou veel kosten kunnen besparen. De valkuil hier is dat het werk vaak niet de gewenste mate van kwaliteit bereikt, waardoor het nog een keer over moet worden gedaan of het simpelweg niet naar wens is. Het aanstellen van een aannemer is niet goedkoop. Het is daarom ook zeker begrijpelijk dat iemand een project zelf aan wil pakken, in het bijzonder de kleinere projecten.
  • De prijzen van nieuw gereedschap vallen tegen. Gereedschap kan hoog in de kosten lopen, maar het gaat wel lang mee! Geen zin in zo’n lange termijn investering? Gereedschap huren is altijd nog een optie, denk bijvoorbeeld aan de Gamma.
  • Het risico bestaat dat de gewenste materialen niet op tijd of helemaal niet leverbaar zijn. Het is natuurlijk mogelijk om soortgelijk materiaal te gebruiken. De prijs hiervan kan mogelijk hoger uitvallen dan gepland.
  • Tijdens het verbouwingsproces kan men tot nieuwe inzichten komen en bijvoorbeeld de materiaalkeuze aanpassen. Ook kunnen totaal nieuwe ideeën ontstaan, aangezien het project meer vorm heeft en fysieke visualisatie tevens mogelijk is. Het project is in een verder stadium niet alleen een bouwtekening meer.

Bovenstaande zaken zijn een greep uit de risicoanalyse die hoort bij een verbouwing. Het is altijd aan te raden, zelfs voor de kleinste projecten, na te gaan welke risico’s hieraan verbonden zijn en in de toekomst aan verbonden zullen zijn.

Wil je zelf ook geld lenen voor de verbouwing?

Merk je zelf ook dat je een, wellicht een kleine, fout hebt gemaakt in de berekening voor de verbouwingen en kan je nu wel wat extra geld gebruiken? Dan kan je ook een lening afsluiten. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met verschillende banken zodat je de verschillende voorwaarden en rentetarieven met elkaar kunt vergelijken. Op deze manier kun je de bank vinden die het beste bij jou past en zo zal je niet te veel betalen voor je lening.

Related Posts