Home Klustips Veiligheid bij het klussen

Veiligheid bij het klussen

Door bouwsuper

Op de bouw zie je mensen normaal gesproken met zaken als een veiligheidshelm, veiligheidsbril, handschoenen en eventueel mondkapje. Dit zijn persoonlijke beschermingsmiddelen die mensen op de bouw beschermen tegen vallende of rondvliegende voorwerpen en stof. Alhoewel op de bouw het gevaar groter is dat er iets gebeurt dan in je eigen huis, betekent dit niet dat je zelf tijdens het klussen niets kan overkomen. In dit artikel bespreken we enkele veiligheidsvoorschriften die je thuis ook het beste kunt opvolgen.

Opgeruimd klussen
Het klinkt misschien dubbel, maar houd de omgeving tijdens het klussen zo netjes mogelijk. Op die manier houd je alles niet alleen overzichtelijk, maar voorkom je ook de kans op struikelen. Je creëert dan meer ruimte voor jezelf om je kluswerkzaamheden uit te voeren, wat voor kluswerkzaamheden dat ook zijn.

Persoonlijke beschermingsmiddelen
We noemden hiervoor al enkele persoonlijke beschermingsmiddelen als een veiligheidshelm, veiligheidsbril, handschoenen en mondkapje. Doordat je bij het klussen zelf ook last kunt hebben van rondvliegende voorwerpen en stof, zijn sommige beschermingsmiddelen bij het klussen zeker geen overbodige luxe. Denk maar eens aan de stof die ronddwarrelt bij het schuren of stukjes muur die ineens richting je ogen kunnen schieten wanneer je aan het boren bent. Neem het zekere voor het onzekere en gebruik in die gevallen een mondkapje en veiligheidsbril.

Alhoewel je in veel gevallen maar in je eentje aan het klussen bent, hoeft dit niet te betekenen dat je geen gevaar loopt. Gevaar kan al schuilen in een boormachine die je ‘even’ op de grond hebt gelegd en waar je vervolgens overheen struikelt. Ook zijn stof en rondvliegende deeltjes bij het boren of schuren niet vreemd. Bescherm jezelf daarom net als dat ze dat op de bouw zouden doen, zodat je het klussen op een goede manier kunt afronden. Voor zowel je huis als jezelf.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.