Home materiaal Underlayment: dit is het en hier kun je het allemaal voor gebruiken

Underlayment: dit is het en hier kun je het allemaal voor gebruiken

Door bouwsuper
Underlayment dit is het en hier kun je het allemaal voor gebruiken

Underlayment ken je wellicht als constructiemateriaal. Maar wist je dat je het nog voor veel meer dingen kunt gebruiken? Ja, zelfs voor meubels en wanden zoals je hierboven ziet!

Underlayment: wat is het?

Underlayment is sterk en vlak plaatmateriaal dat uit meerdere lagen houtfineer bestaat. Je zou kunnen zeggen dat het op multiplex lijkt, vooral ook omdat dit op dezelfde manier wordt geproduceerd. Toch ziet underlayment er wel anders uit. Het is vlakker en heeft een wat robuustere uitstraling. Vooral vanwege dit laatste kenmerk werd het vroeger eigenlijk maar weinig gebruikt voor zichtwerk. Maar tegenwoordig is die robuuste en natuurlijke uitstraling juist erg geliefd en zie je het meer en meer in het zicht, en wordt het dus niet alleen maar ‘aan de achterkant’ gebruikt voor de constructie.

Hier kun je underlayment voor gebruiken

Hier kun je underlayment voor gebruiken

Underlayment kun je voor allerlei soorten toepassingen gebruiken. Er zijn verschillende soorten underlayment te verkrijgen met allemaal hun eigen looks en toepassingsgebied. Zo is de ene perfect voor zichtwerk, terwijl de andere plaat juist meer geschikt is voor constructieve toepassingen buiten het zicht.

We zetten een aantal toepassingen voor underlayment voor je op een rijtje:

  • Underlayment als ondervloer: Underlayment leent zich uitstekend voor een ondervloer. Kies hiervoor wel een minimale dikte van 18 mm. Qua soort underlayment kun je hiervoor het beste voor Elliottis Pine, Radiata Pine of Fins Vuren Underlayment kiezen.
  • Underlayment als dakbeschot: Ook als onderdeel van het dakbeschot kan Underlayment geschikt zijn. Onder andere Fins Vuren Underlayment, Elliottis Pine en Radiata Pine zijn hiervoor perfect. Overigens is een dakbeschot niet alleen noodzakelijk bij een woning, maar ook bij schuren, overkappingen en andere bijgebouwen.
  • Underlayment voor het maken van DIY-projecten en meubels: Tot slot kun je underlayment natuurlijk ook perfect gebruiken voor verschillende DIY-projecten, wanden of meubels, mits je fan bent van die rauwe en natuurlijke look natuurlijk. Wel moet je hierbij goed opletten dat je de juiste kwaliteit underlayment uitkiest. Elliottis Pine is hier bijvoorbeeld minder geschikt voor terwijl Radiata Pine dat juist wel is vanwege de aanwezigheid van de mooie fineren. Maar wil je voor het mooiste resultaat gaan? Kies dan voor Fins Vuren underlayment.

De eigenschappen van underlayment

Waarom wij fan zijn van underlayment? Simpel, underlayment heeft een verschillende handige én mooi eigenschappen. Allereerst de looks: het is erg vlak, recht en heeft weinig structuur. Daarnaast is underlayment ontzettend sterk, waardoor het niet snel zal kromtrekken. Zelfs niet bij zwaardere belasting.

Related Posts