Home RuimteTuin Tuintrend: Hotel Chique

Tuintrend: Hotel Chique

Door Maxime

Tegenwoordig houden veel mensen van de minimalistische moderne uitstraling in de tuin. Weinig tot geen onderhoud, mooie grote tegels en een tuinset met een hoge kwaliteit uitstraling. Nu is het zo dat dit gevangen is in de term: Hotel Chique. Het geeft een beetje een hotel sfeer. Luxe, rust en minimalistisch zijn termen die je hier bij kunt plaatsen.

Kan dit wel in mijn tuin?

Jazeker! Zorg dat je in jouw tuin een strakke vormgeving hanteert. Maak rechte zichtlijnen en kies voor luxe materialen. Denk ook aan het creëren van hoogteverschillen. Op deze verschillende zones kun je bijvoorbeeld loungen, eten of zonnen. De verhardingen kunnen variëren van grote tegels tot houten vlonders. Ook het gebruik van opvallende plantenbakken ogen luxe en zijn onderhoudsarm. Je kunt hierbij helemaal losgaan met materiaal gebruik, hier is heel veel inspiratie voor te vinden.

En denk je nou, ik heb dat budget niet?! Onzin! Het hoeft niet perse het duurste van het duurste te zijn. Er zijn genoeg “goedkopere” varianten die wel prima betaalbaar zijn maar niet de  prijs hebben van design stukken. Denk hierbij aan bouwmarkten waar ze vaak wel een mooie tuinset te koop hebben met deze chique hotel uitstraling.

Kleurgebruik

Ga voor deze trend voor een ton-sur-ton kleurenpalet mét één accentkleur. Ton-sur-ton is het toevoegen van meerdere tinten van één kleur. Dus verschillende bruin en beige tinten of meerdere tinten grijs. Door het toevoegen van een warme kleur verhoog je het luxe gevoel. Want vaak zijn de moderne kleuren wat kill. Voeg hier een okergeel of een diep paarse kleur aan toe voor contrast en je creëert een knusse warme luxe omgeving.

Spanning toevoegen

Mensen die niet van modern houden associëren modern vaak met de term: saai. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Juist met een moderne stijl kun je meer losgaan in speciale elementen in de tuin omdat dit meer tot zijn recht komt in een rustige moderne omgeving. Ook het maken van hoogteverschillen en ruimtes wordt veelal toegepast in deze stijl. Denk aan een verhoogde vlonder met een pergola erboven. Hierdoor maak je besloten ruimtes in een verder open ruimte. Dit geeft spanning en dus karakter aan de tuin.

Verlichting

Essentieel en vaak een ondergeschoven kindje, verlichting. Verlichting is in iedere tuin belangrijk maar al helemaal in een tuin in de stijl Hotel Chique. Met verlichting kun je bepaalde accenten leggen in je tuin. Dus verlicht die mooie olijfboom van onder, of plaats spotjes op de trap naar de verhoging. Op deze manier geef je meer diepte in de tuin en laat je het ook in de avonden meer uitzien als een levend schilderij, in plaats van een zwart gat waar je in kijkt als je de gordijnen bent vergeten dicht te doen.

Wat vind jij van Hotel Chique?

Related Posts