Home RuimteTuin Je tuin een warme uitstraling geven

Je tuin een warme uitstraling geven

Door Judith

Nu de zomer in aantocht is, ga je de tuin daarvoor klaarmaken. Maar wat doe je als je de tuin gewoon niet zo gezellig vindt? Dan ga je op zoek naar manieren om de tuin een warme en gezellige uitstraling te geven. Een veelgebruikt materiaal daarvoor is hout. Hout heeft namelijk van nature een warme tint en geeft daardoor meteen warmte in de tuin. Er zijn heel veel verschillende manieren om hout in de tuin toe te passen om een warme uitstraling te krijgen. Deze vijf bijvoorbeeld!

1. Houten vlonderterras

Een terras van steen of tegels kan er mooi uitzien, maar heeft meestal een koude uitstraling. Je moet heel veel moeite doen om zo’n terras echt gezellig te maken. Met een houten terras van vlonderplanken heb je dat probleem niet: het ziet er prachtig uit in een warme houtkleur! Deze houten vlonders zijn zo gemaakt dat ze vrijwel niet splinteren en lang hun natuurlijke look behouden. Eventueel kun je ook kiezen voor een terras van composiet: dat ziet eruit als hout, maar is onderhoudsvrij.

2. Houten tuinmeubels

Plastic tuinmeubels geven maar weinig sfeer in de tuin. Ze zijn handig, maar haast nooit mooi of gezellig. Dat bereik je veel sneller met houten tuinmeubels. Zeker als je gaat voor houten tuinmeubels die naturel zijn gehouden en alleen zijn behandeld met transparante lak of beits. Dan blijf je de mooie houtkleur en nerf zien, terwijl het hout goed beschermd is tegen het weer.

3. Houten bloembakken

De laatste tijd is steigerhout in de mode. Het wordt vrijwel overal voor gebruikt. Ook voor het maken van mooie, robuuste plantenbakken in de tuin. Ze zorgen dat de tuin er netjes en opgeruimd uit blijft zien, maar geven tegelijkertijd een warme sfeer. Ze passen in vrijwel elke tuin: klassiek, modern en alles wat daar tussenin zit.

4. Houten tuintegels

Ben je niet meer zo blij met je tuinpad of achterplaatsje, maar wil je niet opnieuw tegelen? Dan kies je voor houten tuintegels. Die kunnen gewoon over bestaande bestrating worden gelegd. Ze hebben een prachtige, diepe houtkleur waardoor de tuin warmer wordt. Kies voor een duurzame variant die weinig of geen onderhoud nodig heeft.

5. Houten kast voor containers

Die grote grijze en groene vuilcontainers zijn heel handig omdat er zoveel in past. Maar… ze zijn natuurlijk wel ongelooflijk lelijk! En dus kun je ze beter wegwerken. Er zijn speciale container-ombouwen te koop, maar een beetje handige klusser maakt er natuurlijk zelf een. Zo zijn die containers uit het zicht en heb je een warmere sfeer in de tuin.

Je tuin een warme uitstraling geven kan op allerlei verschillende manieren. Het gebruik van hout is de meest populaire methode, omdat het zo eenvoudig is. Je kunt heel gemakkelijk hout in de tuin toepassen zonder dat je er grote veranderingen voor nodig hebt. Het is ook een goedkope oplossing, want tuinhout is meestal niet zo duur. Wel moet je opletten dat je hout voorzien is van het MSC keurmerk: dat houdt in dat het hout duurzaam gewonnen is met zo weinig mogelijk belasting voor het milieu.

Related Posts