Home materiaal Transparante Polycarbonaat platen zorgen voor een veilige woonomgeving

Transparante Polycarbonaat platen zorgen voor een veilige woonomgeving

Door bouwsuper
Polycarbonaat plaat massief

Bij de uitvoering van nieuwbouw- en renovatieprojecten wordt steeds vaker aandacht besteed aan de veiligheid van de woonomgeving. De toenemende criminaliteit en het gevoel van onveiligheid doen woningeigenaren regelmatig besluiten om camerasytemen en inbraakwerende beglazing toe te passen. Bij het aanbrengen van inbraakwerende beglazing is Polycarbonaat plaat massief bij uitstek geschikt om te worden ingezet.

In vergelijk met andere materialen onderscheidt Polycarbonaat zich door de unieke combinatie van een grote optische zuiverheid met een ongekend hoge slagvastheid. In vergelijking met glas van dezelfde dikte zijn Polycarbonaat platen maar liefst 250 keer sterker. Deze unieke combinatie van transparantie en hoge slagvastheid maken deze kunststof uitermate geschikt voor beglazings- en beveiligingstoepassingen.

De merknaam LEXAN™ is breed bekend in de markt voor bouwmaterialen en dit toonaangevende merk staat dan ook garant voor Polycarbonaat platen van hoogwaardige kwaliteit. Lexan Polycarbonaat platen kunnen in verschillende uitvoeringen geleverd worden. Deze variëren van standaard tot super kraswerend en van doorbraakvertragende tot kogelwerende uitvoeringen.

LEXAN uitvoeringen afgestemd op beglazingstoepassingen

Ten behoeve van de industrie kent het merk Lexan een groot aantal verschillende uitvoeringen. Daarbij zijn de typen LEXAN EXELL™ D en LEXAN™ MARGARD™ MR5E speciaal ontwikkeld voor het beglazingssegment.

Bij de Lexan Exell D uitvoering gaat het om Polycarbonaat platen die aan beide zijden zijn voorzien van een UV coating. Deze coating zorgt ervoor dat de platen goed zijn beschermd tegen vergeling ten gevolge van weersinvloeden. Voor deze Lexan Exell D platen geldt een gelimiteerde garantie van 10 jaar tegen vergeling, verlies van lichttransmissie en breuk. De garantievoorwaarden zijn vooraf op te vragen.

Lexan Margard MR5E is een speciale Polycarbonaat uitvoering waarbij de twee zijden zijn voorzien van een super kraswerende coating. Voor deze platen geldt een gelimiteerde garantie van 7 jaar tegen breuk, vergeling en coating delaminatie. De garantievoorwaarden zijn vooraf op te vragen.

Uitstekend te bewerken tijdens de bouwklus

De hierboven genoemde Lexan uitvoeringen zijn uitstekend te bewerken en dat is handig om de bouwklus goed uit te kunnen voeren. Deze sterke en transparante kunststof platen zijn namelijk goed te frezen, te zagen en te verspanen.

Related Posts