Home RuimteBadkamer Toch een bad in je kleine badkamer

Toch een bad in je kleine badkamer

Door bouwsuper
Toch een bad in je kleine badkamer

Een bad neemt aardig wat ruimte in beslag, dat valt niet te ontkennen. En als jouw badkamer niet bepaald formaatje balzaal heeft, dan twijfel je misschien of je wel zoveel vloer moet opofferen voor een element waar je misschien hooguit een paar keer per week gebruik van zult maken. Toch zitten er ook veel voordelen aan een bad. Badderen is gezond, ontspannend en als je kinderen hebt kunnen zij zich er urenlang mee vermaken. Daarom hier drie tips om toch plek te maken voor een bad.

1. Kies een asymmetrisch hoekbad.

Een hoekbad plaats je, zoals de naam al doet vermoeden, in de hoek van je badkamer. Dat scheelt uiteraard al een boel ruimte, want je hoeft er niet omheen te kunnen lopen. Een asymmetrische variant, die bijvoorbeeld aan één kant schuin afloopt, neemt nóg minder plek in zonder dat je aan comfort veel moet inleveren. Je zit met je lijf aan de brede kant en je benen steken richting de smalle kant.

2. Combineer de douche en het bad.

Combineer de douche en het bad

Dit werkt vooral prima als je zorgt dat het geheel niet al te claustrofobisch aanvoelt. Je wint ruimte doordat je geen aparte doucheruimte hoeft te creëren, maar levert wel een beetje ruimte in voor een iets breder bad. Kies voor een lekkere grote regendouche zodat je ook tijdens het douchen een gevoel van luxe ervaart. Denk wel goed na over je eigen mobiliteit en die van je huisgenoten, want je moet zonder risico’s in het bad kunnen stappen.

3. Kies voor een zitbad.

Een zitbad is simpelweg korter dan een ligbad, waardoor je er, jawel, alleen in kunt zitten. Er zijn modellen te krijgen die hoger zijn dan een standaard bad, zodat je toch lekker tot aan je schouders in het water kunt zitten. Vaak is er ook een ingebouwd zitplateautje zodat je voeten wat lager komen dan je billen – dat zit veel relaxter.

Met een van deze opties kun je zelfs in de kleinste badkamer een bad realiseren en heerlijk badderen. Sla die bruisballen maar vast in!

Related Posts