Klustips Zonwering kunststof kozijnen

Gepubliceerd op 18 januari, 2016 | door bouwsuper

1

Tips voor zonwering op kunststof kozijnen

Vaak wordt pas aan zonwering gedacht als de nieuwe (kunststof) kozijnen geplaatst zijn. Is het bij een houten kozijn zo dat als de zonwering niet precies goed geplaatst is, je een nieuw gaatje boort en het oude volstopt en oververft, komt dit bij kunststof kozijnen wat preciezer.

Ondanks dat de meeste leveranciers van kunststof kozijnen er geen problemen mee hebben dat je een gaatje boort in je nieuwe kozijn, vinden de meeste mensen dit toch zonde. Kunststof profielen zijn hol en daardoor is het moeilijker een foutje te herstellen.

Zonwering kunststof koijznen

Maatwerk in zonwering voor kunststof kozijnen

Daarom zijn er ook zonweringsmogelijkheden die speciaal voor kunststof kozijnen gemaakt worden. Bij deze systemen hoef je niet in het kozijn zelf een gaatje te boren, maar op de glaslat. Dit heeft als voordeel dat wanneer je op een later moment een ander type zonwering wilt, je de glaslatten kunt vervangen en er niets meer van het oude systeem zichtbaar is.

Voordeel zonwering op kunststof kozijnen

Voordelen
Het grootste voordeel is dat het op de glaslat gemonteerd word, waardoor er geen definitieve beschadiging aan het kozijn zelf ontstaat. Mocht je later andere zonwering willen, plaats je nieuwe glaslatten en is niet meer te zien dat er ooit zonwering op het kozijn bevestigd is geweest. Daarnaast is een groot voordeel  dat de zonwering meedraait en meekiept met het raam. Staat het raam in de kiepstand, blijft het door de geleiders op de linker- en rechter glaslat toch strak hangen. Hierdoor is het een heel mooi afgewerkt systeem. Bij de rolgordijnen zit aan de onderkant een borsteltje, zodat het rolgordijn ook aan de onderkant mooi afsluit. De bedieningskoorden kunnen worden vastgemaakt aan een speciaal houdertje welke eveneens op de glaslat bevestigd is. Hierdoor geeft het hele systeem een strakke en moderne uitstralingl.

Nadelen
Toch kent dit systeem ook nadelen. Enerzijds omdat je voor elk glas een eigen rolgordijn nodig hebt. Waar je bij hout één rolgordijn over een kozijn met drie stukken glas plaatst, heb je bij toepassing van dit systeem drie rolgordijnen nodig. Anderzijds is het maatwerk, waardoor het duurder is dan standaard zonwering.

Zonwering kunststof kozijnen

Zonwering kunststof kozijnen

Mogelijkheden zonwering

Deze zonwering die speciaal geschikt is voor kunststof kozijnen is verkrijgbaar als rolgordijn (zonwerend of verduisterend), zebrarolgordijn, plissé en jaloezieën.  Uiteraard zijn hier veel mogelijkheden qua kleuren en dessins.  Ook de cassette en geleiders zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar, zodat ze kunnen worden aangepast aan de kleur van het kozijn.

Waar verkrijgbaar

Deze zonwering is te krijgen bij de betere kozijnleveranciers en bij gespecialiseerde zonweringbedrijven. Houd er rekening mee dat deze systemen precies moeten passen op de glaslatten. Het is daarom verstandig dit te laten opmeten door de specialist.


Over de auteurOne Response to Tips voor zonwering op kunststof kozijnen

  1. Fabian says:

    Goed artikel met handige tips! Bedankt voor het delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven ↑