Home Klustips Tips voor knutselen met kinderen

Tips voor knutselen met kinderen

Door bouwsuper
Knutselen met kinderen

Voor zowel ouder als kind is het onwijs leuk om samen te knutselen, maar soms is het lastig om inspiratie te vinden voor nieuwe knutselprojecten. Lees gerust even mee met onze tips voor de voorbereiding van het knutselen en leuke ideeën voor nieuwe projectjes!

Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen hebt

Knutselen kan lekker veelzijdig zijn. Van kleien tot knippen en plakken, de mogelijkheden zijn eindeloos! Het is wel belangrijk dat je de juiste gereedschappen hebt om met deze materialen te bewerken. Zorg dus voor een goede voorraad papierscharen, lijm, prikpennen en modeleermesjes!

Een goede voorbereiding is erg belangrijk en daarbij willen we vooral de tip geven om de tafel goed te bedekken. Vooral wanneer je gaat knutselen op de mooie eetkamertafel zou het zonde zijn wanneer er verf vlekken of krassen in de tafel komen. Een goede oplossing is het bedekken van de tafel met een plastic tafelkleed. Deze kun je gemakkelijk afnemen en ze zijn ook nog eens in vele kleuren en printjes verkrijgbaar. Dat vinden de kids geweldig!

Een leuk knutselmateriaal

Knutselmateriaal

Nu we toch op het topic zijn, tafelzeil is niet alleen heel tof materiaal om mee te knutselen. Je kunt het gebruiken om mapjes van te naaien, maar ook kleine sleutelhangertjes en tasjes. Door alle verschillende stoffen, printjes en kleuren zul je heel veel leuks kunnen maken!

Knutsel met een thema!

Halloween is net voorbij en kerst komt er alweer aan. Het jaar zit vol met leuke feestdagen en activiteiten die je als excuus kunt gebruiken om de knutselspullen weer uit de kast te trekken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een leuk werkje bij maken. Enkele voorbeelden zijn:

  • Kandelaren kleien met kerst
  • Kroontjes voor Koningsdag
  • Vogelhuisjes versieren in het voorjaar
  • Vlaggetjes voor bij de voetbalwedstrijd
  • Brood in de vorm van een eend met pasen
  • Pompoenen snijden met Halloween

Goedkope materialen door recycling

Knutselspullen hoeven niet duur te zijn. Sterker nog: wanneer je creatief gebruik maakt van spullen die je al in huis hebt en anders toch weggooit is dit een hele goedkope duurzame hobby! Zo kunnen jij en je kinderen heerlijk aan de slag gaan met bijvoorbeeld lege toiletrollen, kapotte kleding, kurken en glazen flessen.

Op deze manier draag je ook een steentje bij aan het milieu doordat je geen nieuwe spullen hoeft aan te schaffen waar weer verpakkingsmateriaal gebruikt wordt en je voorkomt dat deze producten niet weggegooid worden, maar juist een tweede leven krijgen!

Related Posts