Home Klustips Tips voor het installeren van houten jaloezieën

Tips voor het installeren van houten jaloezieën

Door bouwsuper
Tips voor het installeren van houten jaloezieën

Het ophangen van raamdecoratie is een klusje wat bijna iedereen wel zelf kan doen, als je ze maar op de juiste manier aangeleverd krijgt en een beetje handig bent. Toch is het wel fijn om je van tevoren in te kunnen lezen, zodat je zeker weet dat je geen stappen overslaat. Zo hoef je niet bang te zijn dat de jaloezieën halverwege de nacht naar beneden komen vallen of dat ze bij een windvlaag van het kozijn worden weggeblazen. Waar moet je precies op letten en hoe kun je het ophangen van jaloezieën het beste aanpakken? We geven je graag een paar tips.

De juiste afmetingen

Als eerste is het belangrijk dat je houten jaloezieën zwart bestelt in de juiste afmetingen. Dat kan je tegenwoordig heel gemakkelijk online doen bij een divers aantal bouwmarketen of specialisten. Let hierbij op de manier van monteren. Wil je de jaloezieën in de dag of op de dag monteren, wat gemakkelijk gezegd onderscheid maakt tussen in het kozijn of erop. Dit kan namelijk nogal een verschil zijn wat betreft de afmetingen.

De voorbereiding

Je zal moeten beginnen met het installeren van het ophangsysteem, wat je bij het pakket van HxB.nl hebt ontvangen. Je hebt hiervoor een schroevendraaier, klopboor en meetlat nodig. Bevestig beide brackets in of op het kozijn, waar straks de jaloezieën tussen kunnen hangen. Ook in het midden zal je een bevestiging op moeten hangen met wat schroeven, zodat de jaloezie straks stevig gemonteerd kan worden.

De installatie

Wanneer de voorbereiding gedaan is kun je de jaloezieën waarschijnlijk al ophangen. Plaats deze netjes tussen de brackets en sluit de grepen om het systeem vast te zetten. Vervolgens kun je het frontpaneel bevestigen door middel van klittenband of een bijgeleverde strip. Hierdoor maak je er een net geheel van.

De afwerking

De afwerking

De jaloezieën hangen nu helemaal goed, dus is het tijd voor de afwerking. De kans is aanwezig dat je nog met een koord zit aan de zijkant om de lengte af te stellen. Deze is natuurlijk nu nog vrij lang, maar kun je gemakkelijk inkorten. Rol de jaloezieën volledig op en meet het verschil tussen de onderste lat en de onderkant van het raam of de vensterbank. Deze lengte heb je nodig en kun je gebruiken om de koordstopper te bevestigen. De rest van het koord kun je afknippen. Hierna kun je de jaloezieën gemakkelijk naar beneden uit laten rollen en ze in gebruik nemen. 

Related Posts