Home Wonen Tips voor het inrichten van je huis

Tips voor het inrichten van je huis

Door bouwsuper
Tips voor het inrichten van je huis

Ben je net verhuisd? Of woon je juist al een tijdje in je huis, maar is het wel aan een opknapbeurt toe? Dan is het tijd om eens in je interieur te investeren. Je hoeft niet eens de boel helemaal om te gooien om je huis een nieuwe uitstraling te geven. Kleine dingen kunnen al een groot verschil maken. In dit artikel geven een aantal tips voor het (her)inrichten van je huis.

Breng je stijl in kaart

Voordat je begint is het aan te raden ervoor te zorgen dat je goed weet wat jouw stijl is. Hiervoor kun je het beste een moodboard maken. Woon je met iemand samen? Maak dan los van elkaar een moodboard en probeer deze uiteindelijk te combineren. Je kan ervoor kiezen om een apart moodboard voor elke ruimte te maken, maar ook per ruimte. Het ligt er daarbij aan hoe gedetailleerd je te werk wil gaan. Leg daarnaast van tevoren ook een budget vast en hou daarmee rekening met wat je allemaal van plan bent. Wil je bijvoorbeeld een nieuw bankstel kopen, dat doe je er goed aan een ruimer budget vrij te maken.

Maak een plattegrond

Maak een plattegrond

Als je een beetje weet voor wat voor stijl je wil gaan, is het tijd om het allemaal in kaart te brengen met plattegrond. Bepaal zo de indeling van je huis, zodat je niet straks alleen steeds moet verplaatsen. Daarnaast kun je zo vast kijken of alles in de ruimte past. Je kunt wel een complete woonkamer aanschaffen, maar als het niet mooi in de ruimte past heb je er uiteindelijk ook niks aan. Kies vast wat voor meubels je echt wil hebben en teken ze in. Zo weet je zeker dat je straks niet voor verrassingen komt te staan.

De finishing touch

Met de juiste meubels ben je al een heel eind op weg, maar het is meestal niet genoeg om een goede sfeer in de woonkamer te creëren. De juiste decoratie kan hier een verschil in maken en ervoor zorgen dat de woonkamer niet langer een sfeerloze ruimte is. Aan de hand van de stijl van de meubels kan je geschikte aankleding en decoratie uitkiezen om de ambiance te creëren waar je naar op zoek bent. Bovendien zorgt het niet alleen voor een sfeer, het stelt je ook in staat om deze sfeer volledig te personaliseren. Je kan hierbij denken aan schilderijen voor aan de muur, een vloerkleed of wat planten voor meer groen. De kleurkeuze van de decoratie kan doorslaggevend zijn voor zowel de sfeer als ook voor een gevoel van eenheid. Ook de decoratie moet immers bij elkaar passen. Een mooie finishing touch is de verlichting, die vooral in de latere uurtjes voor de ambiance moeten zorgen. 

Related Posts