Home RuimteTuin Tips voor een mooie onderhoudsvriendelijke tuin

Tips voor een mooie onderhoudsvriendelijke tuin

Door Joanne

Een grote tuin bij je woning is natuurlijk prachtig, maar het kost ook veel tijd om het te onderhouden. En dat is misschien niet jouw favoriete bezigheid. Voor iedereen zonder groene vingers hebben we vandaag een aantal handige tips op een rij gezet. Namelijk hoe je de tuin mooi én onderhoudsvriendelijk kunt maken.

Tip 1. Investeer in onderhoudsvriendelijke planten

Wat is een tuin zonder planten? Ook in een onderhoudsvriendelijke voor- of achtertuin mogen ze niet ontbreken. Het is belangrijk om te kiezen voor vaste planten, bomen en bloemen waar je lang plezier van kunt hebben. Denk aan een sterke olijfwilg, de hibiscus of varens. Ga online eens op zoek naar de makkelijkste planten of vraag om advies in een tuincentrum.

Tip 2. Maak een border met groepjes planten

Twee grote groepen met beplanting zijn eenvoudiger te onderhouden dan allemaal losse bloemen. Kies dus niet alleen voor grote en sterke planten, maar zet ze ook zo veel mogelijk bij elkaar. Vaak is het handig om er een border van te maken. Dit maakt de tuin tegelijkertijd een stuk mooier!

Tip 3. Laat kunstgras aanleggen

Een gazon in de tuin vergt veel onderhoud. Maaien, verticuteren, inzaaien en bemesten… Zie jij dit niet zitten? Dan kun je beter kunstgras laten leggen. Zo kun je nog steeds genieten van een mooi grasveld in je tuin, maar zonder al het onderhoud. Af en toe borstelen is al genoeg! Op deze manier haal je de grassprieten van het kunstgras namelijk weer omhoog. Tijdens het borstelen of harken kun je meteen gevallen bladeren, takjes en ander vuil verwijderen. Kunstgras is eenvoudig online te bestellen vanuit je luie stoel. Het is ook mogelijk om eerst een aantal stalen kunstgras aan te vragen van verschillende soorten. Dan weet je zeker dat je de perfecte keuze maakt!

Tip 4. Creëer paden met grind of schors

Leg niet de hele achtertuin vol met grote stenen of tegels. Dit is namelijk minder onderhoudsvriendelijk dan je misschien denkt. Na verloop van tijd worden de tegels vies en ontstaat er groene aanslag. Het kost best wat moeite om dit er weer af te krijgen. Kies daarom alleen voor bestrating voor je terras en maak de paden van grind of schors. Hierdoor kan het regenwater in de tuin ook veel beter de bodem inzakken.

Tip 5. Maak gebruik van bodembedekkers

Bodembedekkers zorgen ervoor dat onkruid geen kans krijgt om te groeien. Bovendien is het een simpele manier om meer groen in de tuin te krijgen. Onderhoudsvriendelijke bodembedekkers hebben dus alleen maar voordelen!

Related Posts