Home Klustips Tips voor een kleine verbouwing

Tips voor een kleine verbouwing

Door bouwsuper

Praktisch plan
Een verbouwing in je huis, groot of klein, brengt altijd stress met zich mee. Natuurlijk kun je vooraf heel veel regelen en plannen om het ongemak zo klein mogelijk te houden. Probeer voor jezelf en je huisgenoten in ieder geval helder te krijgen wat je precies wilt gaan doen, en hoe je het wilt gaan doen. Tijdens een verbouwing ideeën nog gaan wijzigen is heel onpraktisch en zorgt ook voor veel onbegrip bij degene die het werk uitvoert. Begin dus met het opstellen van een praktisch plan, een tekening hoe je het wilt hebben, en een ruwe begroting van de materialen die je nodig hebt.

Aannemer
Heb je je plan voor de verbouwing helemaal klaar, dan kun je het werk natuurlijk uitbesteden aan de handige buurman van drie straten verderop. Maar wil je liever op safe gaan, zoek dan een aannemer bij jou in de buurt. Ga gewoon achter je laptop zitten, en zoek een bedrijf met flink veel verbouwingservaring en goede recensies. Meestal staan er wel foto’s afgebeeld van werken die ze in het verleden hebben gedaan. Hieruit kun je veel informatie halen, en gewoon eens rondvragen bij je vrienden kan ook geen kwaad. Kies vervolgens twee of drie aannemers en vraag een offerte voor de werkzaamheden en de materialen.

Offerte
Wanneer je de offertes in handen hebt, dan leg je ze eens naast elkaar. Natuurlijk als eerste om de bedragen te vergelijken, maar ook om goed te kijken wat er precies allemaal in die prijs is berekend. En heel belangrijk, wat voor uurloon brengt de aannemer in rekening. En welke medewerkers gaan voor dit uurloon aan de slag? Wanneer je hebt besloten welke aannemer de verbouwing gaat uitvoeren, is nu ook het moment gekomen om de bank te bezoeken als dit nodig is. Wil je een krediet aanvragen, dan weet je nu precies om hoeveel geld het gaat, en kun je gelijk in gesprek gaan over de looptijd en het rentepercentage. Een krediet aanvragen hoeft niet noodzakelijk via de bank, je kunt ook lenen bij Ribankdirect of andere financieringsinstellingen.

Related Posts