Home Wonen Tips voor een duurzaam interieur

Tips voor een duurzaam interieur

Door bouwsuper
Tips voor een duurzaam interieur

Ben je iemand die veel waarde hecht aan het milieu? Dan is het slim om in je interieur zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Een duurzaam interieur is op verschillende manieren te realiseren. Een duurzaam interieur is een enorme trend en dat is uiteraard niet voor niets zo. De beste tips voor een interieur met volop duurzaamheid? Wij zetten het voor je op een rij.

Een PVC-vloer

Als je nog op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in huis en graag rekening wilt houden met het milieu, dan maak je met een PVC-vloer een goede keuze. Dit is de ideale vloer voor in een duurzaam interieur, omdat het van kunststof gemaakt is en daardoor milieuvriendelijker is dan veel andere soorten vloeren. Naast het feit dat je met deze vloer bewust bezig bent, heeft een PVC-vloer nog veel andere voordelen. Zo is het stijlvol, slijt- en stootvast, makkelijk bewerkbaar, waterdicht, eenvoudig in onderhoud en brandvertragend. Ben je op zoek naar een mooie PVC-vloer voor in je woning? Neem dan een kijkje op Stilefloors.nl.

Natuurlijke materialen

Wil je jouw interieur graag een duurzame touch geven, dan is het ook een aanrader om zoveel mogelijk te kiezen voor natuurlijke materialen in huis. Dat is mogelijk met bijvoorbeeld je meubels en accessoires. Natuurlijke materialen zijn vaak milieuvriendelijk en daarom ideaal voor in zo’n soort interieur. Denk bij zulke materialen bijvoorbeeld aan hout, bamboe, jute of wol. Als je een echte klusser bent, kun je ervoor kiezen om met dit soort materialen te werken om toffe creaties te maken voor in huis.

Kies voor tweedehands

Zeg je duurzaam, dan zeg je tweedehands. Dat is ook een effectieve manier om je huis milieuvriendelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van tweedehands meubels of het toevoegen van tweedehands accessoires. Je geeft spullen op deze manier een tweede leven en dat is een stuk milieuvriendelijker dan wanneer je iets nieuws koopt. Tijdens het klussen is het mogelijk om gebruik te maken van tweedehands materiaal. Zo ben je volop bezig met duurzaamheid in en rondom je huis.

Voeg groen toe

Voeg wat groen toe

Groen toevoegen is ook een slimme manier om snel meer duurzaamheid te creëren thuis. De natuur in huis halen doe je onder andere al door natuurlijke materialen toe te voegen in je interieur, maar het is op nog meer manieren mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een aantal planten of bloemen. Planten zuiveren de lucht in huis en zetten CO2 om in zuurstof, wat beter is voor het milieu. Het is ook een enorme trend om de kleur groen terug te laten komen in je interieur, dus dat is ook nog iets om over na te denken.

Ledverlichting

De verlichting speelt ook een grote rol in je interieur. Een snelle, effectieve wijze om met je verlichting rekening te houden met het milieu is door voor ledverlichting te kiezen. Beschik je nog niet over ledlampen in huis, dan is dat zeker iets om te overwegen. Ledverlichting is de meest duurzame vorm van verlichting omdat het zeer zuinig is én een lange levensduur heeft.

Wil je jouw interieur graag verduurzamen, dan ben je met deze tips in ieder geval alvast een goed eind op weg. Het hoeft natuurlijk niet allemaal tegelijk, maar kan ook stap voor stap. Houd bij keuzes voor je interieur vaker rekening met duurzaamheid, dan draag je jouw steentje bij aan een beter milieu!

Related Posts