Home Klustips Tips & tricks voor het werken met gevelstenen

Tips & tricks voor het werken met gevelstenen

Door bouwsuper

Een woning een mooie uitstraling geven

In het verleden werd er veel aandacht gegeven aan de voorgevel van een woning of gebouwen. Dit gebeurde door middel van speciale stenen. Gevelstenen kunnen een gebouw of woning net even een andere uitstraling geven. Werken met gevelstenen vraagt echter ook de nodige aandacht en verzorging. Het is een secuur werk dat uitgevoerd moet worden. Daarom volgen hier een aantal tips en tricks voor het werken met gevelstenen.

Je gevel versieren met mooie strips

Steenstrips worden gebruikt om sfeer te creëren bij een woning of gebouw. Het zijn een soort tegels die je tegen een gevel kunt plaatsen. Over het algemeen hebben ze een grove en onregelmatige structuur. Ze zijn de blikvanger voor elke gevel! Welk gereedschap je daarvoor moet gebruiken zijn onder andere tegelpasta, een lijmkam, een blokkwast en een tegelsnijder. Uiteraard mag een veiligheidsbril ook niet ontbreken.

Stenen voor een mooie gevel

Wanneer je gevelstenen wilt gaan gebruiken, dan kun je kiezen uit verschillende stenen. Over het algemeen worden veelal bakstenen gebruikt. Je kunt ook kiezen uit vormbakstenen of bijvoorbeeld handvormstenen. Hoe de bakstenen naar voren komen in de gevel, heeft alles te maken met de voegkleuren die worden gebruikt. Dat is ook niet geheel vreemd, aangezien 15 tot 25% van de gevel uit voegwerk bestaat.

Kies je voor metselen of lijmen?

Je kunt er voor kiezen om de bakstenen te metselen of te lijmen. Voor de kwaliteit van de gevelstenen maakt het eigenlijk niets uit. Wanneer je dunne voegen wilt tussen de bakstenen, dan kun je het beste dun metselen of verlijmen. Wanneer je net vers gemetseld hebt, is het belangrijk om dit in te pakken met plastic folie om de gevel zo te beschermen tegen witte vlekken.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.